Söndagsmorgon, det känns så fint…

Det här med vilodag och sabbatsro! Det känns till och med vilsamt att tänka på begreppet. Men jag vet – ibland är det inte möjligt. Och ibland har man gjort det omöjligt. Och sen ibland – ja, då bryr man sig inte! Och så blir det som det blir och man blir kanske alldeles uttröttad…!

Kanske blev det mera helgdagsro förr, när man brydde sig mera. Fast ibland brydde man sig för mycket, så att man till och med straffade dem som inte vilade sig tillräckligt! Och hur vilsamt blev det? Både för dem som straffades och för dem som skulle upprätthålla lag och ordning?

Minns att Jesus sa någon gång att ”Sabbaten är till för människans skull och inte sabbaten för människan”! Det tycker jag var väldigt bra sagt! Det brukar jag tänka på…

Och idag är det Söndagsmorgon! Det tycker jag känns så fint – och vilsamt, bara att tänka på…!

IMG_2760 IMG_1247

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor