Vilda kor för framtida jakt?

Vilda kor i trafiken? Nej, där får de inte vara! Det meddelande en ansvarig, för deras inplanterande i Sverige, i aktuell igårkväll!

Nu benämndes de inte som kor i prgrammet. Inte som bisonoxar heller, vilket är släktnamnet, europeisk sådan! Men det är samma grundtyp av djur, som alla har mikroevolutionerats från den utdöda uroxen. De visenter man såg i nyhetsinslaget såg ganska fredliga ut. Men personligen tror jag inte på sådan här inplanteringar. Har läst för mycket om vilka problem det kan orsaka.

Som en av de positiva aspekterna för framtiden (vid sidan av turism) sades vara att det kunde gynna jakten.Så – man ska planera in dem för att skjuta ner dem? Måste säga att jag inte rikitgt förstod, men kanske missade jag något väsentligt? Tillbaka till trafiken så tycker jag nog att det räcker med vilda grisar. Men – mannen som informerade såg väldigt allvarlig ut när han sa – ”I trafiken får man inte ha dem”! 

Känner mig inte helt trygg att uroxens ättlingar förstod och kommer att förstå det där. Är glad att de än så länge befinner sig i Blekinges marker, och hoppas att de inte sprider sig för mycket norröver…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor