Att värna om!

IMG_3113 IMG_3453

”För dig som värnar om jordens natur” står det över bilden till höger. Men texten kom inte med på fotot! Det är en gammal reklamskylt om hushålls- och toapaper jag fick en gång, där jag jobbade. Det är några år sen! Den till höger är en t-shirt, inköpt på det museum som texten anger. För ungefär lika länge sen, som då jag fick skylten.

Idag pratas det ännu mycket mera om att värna om jordens natur, än vad det gjordes då! Fast om det just blivit bättre – ja, det vet jag inte. Verkar knappast så. Men jag vill fortsätta värna, som jag alltid har gjort. Tyvärr räcker tiden och krafterna inte till för de stora sammanhangen. Men jag vill göra det i min närhet!

Och framför allt vill jag värna om människor! Visst låter det fint? Tyvärr är det inte alltid så lätt. Jo, lätt då man möter dem som också värnar, som är snälla och glada! Men de andra – de som är sura och griniga. Dem som ”trampar mig på tårna” och kanske fräser åt mig? Så där som jag faktiskt – hemska öde – också kan göra ibland. (Och när det händer känner mig skuldmedveten och extra mycket behöver att bli värnad om.) Hur gör jag med dem?

Att ”värna om” är inte alltid så lätt som det låter! Men jag vill fortsätta försöka ändå…

IMG_2915 IMG_2912

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor