Nya tiders ”lägereld”

Idag behöver vi ingen lägereld för att samlas!

Tänker på hur det var förr när hösten kom! Eller rättare sagt hur man hört att det var förr! När man samlat i förråd och lador inför vintern – då drog man sig inåt stugorna och satt och berättade och samtalade. Eller ännu längre tillbaka, då man satt runt lägereldarna och berättade och samtalade… (Eller hur det nu gick till, vi har ju bara hört berättas om det, egentligen.)

Idag lever vi ett annorlunda liv, och ofta klagas det över att vi inte har tid att samtala med varandra – och berätta. Fast är det egentligen riktigt sant? För visst samtalar vi också idag? Och inte bara då vi träffas, utan på nätet i olika forum, inte minst på facebook. Och då tänker jag inte på det här strömmande, snabba nyhetsflödet. Utan i olika grupper, där vi har tid för eftertankar och lite djupare samtal. Och tänk ändå så många som kan vara med! Det här med avstånd spelar inte längre någon roll. 

Självklart behöver vi fortfarande den typen av samtal också, när vi kan träffas ”IRL – In real life”, som det heter numera. Hemma i vardagsrumssofforna eller var vi nu tycker det passar bäst. Runt lite fika, som vi är så bra på här i landet! Men jag vill ändå peka på enkelheten i facebook-grupper och liknande. Där vi inte längre behöver någon lägereld att samlas omkring!  Och en te- eller kaffekopp kan man ju ta med sig – om man nu vill sitta vid datorn en stund. Och prata med vännerna, och trivas tillsammans! 

IMG_3447 IMG_0126

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor