Rätt inlägg i rätt forum!

Rätt sak på rätt plats brukar det heta! Jag skulle vilja säga “Rätt inlägg i rätt forum!!

Jag har på den senaste tiden blivit lite förvånad över hur svårt det tycks vara att acceptera gruppbeskrivningar eller regler, i exempelvis facebook-grupper. Nu är jag inte med i så många. Och oskicket att man blir inlagd i en massa grupper man inte begärt inträde till – det löser jag genom att gå ur dem direkt. Hinner knappt se om de är bra eller ej – bara för principens om valfrihets skull! Kanske missar jag något viktigt, men jag tror jag klarar det!

Nu menar jag inte att reglerna överskrids jämt och samt, så att admin får gå in och ta bort, rätta till och förmana. “Vänligen respektera…” igen och igen och igen. Så kan det ju vara, folk hinner inte läsa, har glömt och en massa. Men det jag menar är att när man inte kan acceptera regler i en grupp. Utan måste diskutera, argumentera i det oändliga att man inte kan eller vill acceptera dem! I trådar i gruppen, i pm till admin och kanske även till andra.

Ja, för tyvärr så illa är det att jag råkar vara admin i ett par grupper. Jodå, det är helt frivilligt! En grupp har jag dessutom själv tagit initiativ till. Och själv författat gruppbeskrivningen. Nu ska jag inte berätta allt jag anklagats för, när jag inte vill ändra – eller vid ett par tillfällen plockat bort ett par inlägg.

Utan jag menar själva förfarandet. Att man inte kan acceptera en gruppbeskrivning som den är i en grupp, som kanske bara rör sig om 30 – 50 medlemmar. Varför måste man just i såna små grupper till varje pris ha det efter sin pipa. När det finns en uppsjö av grupper på fb, plus en massa andra forum där man kan få säga vad man tycker. Eller muntligt – ropa ut det på torgen om man så  vill. Om det nu gäller samtals- och åsiktsgrupper, vill säga!

Eller för att ta ett enkelt exempel. I en köp-och säljgrupp (där jag inte är admin) och det tydligt och klart står att gruppen enbart är till för boendes på orten. Mestadels för att slippa skicka sakerna långa vägar. Och för att det inte ska bli så många inlägg heller att bläddra igenom, om man nu skulle vilja köpa nå´nting.

Men hela tiden kommer det folk in utifrån landet, ja till och med från utomlands, och vill sälja till oss just här på orten. Och som när de får ett vänligt påpekande om vad som gäller börjar diskutera och argumentera, att “alla tycker inte det är jobbigt att skicka” osv.. Tills admin upptäcker dem och plockar bort dem. När det finns mängder med säljgrupper som är just för hela landet. Plus tradera, plus e-bay och allt vad det är…

Jag menar bara, hur svårt kan det va? Och vad är egentligen problemet? Varför inte skapa sig en egen grupp, där man får framföra vad man vill på sitt eget sätt. Om man nu så älskar att styra och ställa!

Har tänkt ibland att jag ska gå med i en grupp för norska hundvalpar. Jodå, det finns en sån! Min man har blivit inlagd i en, fastän vi aldrig haft någon hund. Och där ska jag kräva att få skriva om katter – svenska sådana. Fast vem vet – det får man kanske allaredan!

IMG_1521 IMG_1525

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor