Som jag gillar Trettondagshelgen!

Trettondagshelgen – jag gillar den! Först och främst för att jag gillar att de här vise männen – en del säger att det var kungar – kom så långväga ifrån. Och ändå så kom de, för att fira att Gud hade fötts in i världen. På nå´t sätt hade de fått kännedom om det och visste sanningen bakom händelsen. Har svårt att tro att det bara var för att en stjärna ledde dem. Tror att de visst något mer – innan dess!

Nu tror jag inte att det var så här nära i tiden, som bara 13 dagar efter att Jesus var född. Men det passar ju som ändå att fira i nära anslutning. Och exakt hur långt tid efter som det var kan man ju som ändå inte veta. Förresten vet vi ju inte säkert när det var som Jesus föddes heller, varken år eller datum. Tror mycket väl det kan ha varit vid något annat datum, än just vid slutet av december. Men för mig personligen har innehållet större betydelse än själva datumet.

Kanske är det vanan som gör det. Men jag tycker det passar ganska bra att det blir några stycken helger tillsammans så här års. Man är lite trött av mörkret och höstens myckna jobb, och så följer nyår på jul och sen kommer – Trettondagshelgen! Den känns lite extra, som att man får en bonus på de helger och – förhoppningsvis – ledighet, som redan har varit. Och i år är den som tre dagar lång. Man hinner med att både ha bjudning, läsa böcker, lösa korsord och kanske se någon film. Och ikväll är det nästan som Trettondagshelgen börjar.

Jodå, jag vet att många måste jobba! Man kan inte stänga en massa viktiga funktioner. (Fast jag tycker handeln kunde stänga, såväl livsmedels som en massa andra.) Och själv behöver jag bokföra 2013 års sista verifikationer imorgon – kommer att ta några timmar. Men det spelar ingen roll! Det är ändå nästan som Trettondagshelg, fast den egentligen börjar på söndag!

Blotta tanken gör mig så glad!

IMG_0247 IMG_0248

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor