Nu är tyllgardinerna bara tyllgardiner…

Jodå – den hänger uppe än julgardinen!

Det får den nog göra ett tag till, det brukar bli så! Fast om den varit röd med tomtar på hade jag förstås tagit ner den.

Nu är den risken inte så stor, eftersom jag inte gillar tomtar särskilt mycket. Och inte rött heller för den delen. Undrar lite över det med jul och rött, om det har någon grund eller något som bara blivit?

Själv försöker jag undvika allt det röda. Lillfönstret över diskbänken går exempelvis mest i rosa, och får göra det till julen också. Och den enda jugardinen, nämnd ovan är som synes olivgrön. En av mina favo-färger, nummer ett nästan.

Och i fönstret på övre hallen blev det i år prickiga tyllgardiner. Trodde inte ens att jag gillade tyllgardiner. Men de fanns i en blandad textil-låda, köpt på Nolia-loppis. Prick-nörd som jag är så hängde jag upp dem. Fast jag kan nog tänka mig att de av andra betraktas som sommargardiner. Men vad gör väl det – vad andra tycker! Tillsammans med glitter och stjärna gillade vi arrangemanget!

Men allt med stjärnor och glitter är undanstuvat nu förstås!  (Och tyllgardinen är bara tyllgardin och ingenting annat.) Det enda som finns kvar är gardinen i köket. Och så gamla, vanliga julkort som det fortfarande finns dem som är underbara nog att skicka. De sitter också i köket – på en anslagstavla. Får kanske lov att plocka ner dem snart, fast inte riiiktikgt än…

Och se där – vips så kom det med några julbilder igen. Fastän jag tänkt sluta med det! Ska försöka undvika det i fortsättningen, åtminstone några månader till!

IMG_0193

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor