Hur många tvättar blir det?

Hur ofta tvättar man? Och vad har man för tankar om andra? Och vem skvallrar mest – äldre eller yngre?

Allt det här hör egentligen inte ihop, men ändå tänker jag på det tillsammans, efter ett helt oskyldigt energi-samtal, när någon sa ”Hur ofta tvättar ett par i 60-årsåldern”?. Själv var hon småbarnsmamma, så jo, jag förstår att hon säkert tvättar oftare. (Vet ej ålder eller hur många barn, men tror det rörde sig om bäbis.) Och jag förstår också att det inte var illa ment, utan mer en reflektion, i ett försök att jämföra energiförbrukning.

Sen – jag vet, så fick säkert jag också helt felaktiga tankar, då jag framför mig såg ett gammalt, krumpt par i smutsiga kläder. Och DET var ju faktiskt inte det hon sa – varken om synen på 60-åringar eller statusen på deras kläder. Så där tänkte jag orättvist – om hennes tankar!

Själva är vi tre i vår familj, varav en tonåring. Har aldrig räknat hur många tvättar det blir på en vecka, men ganska många i veckan blir det! Och all tvätt är inte tonåringens! Och allt är för den delen inte kläder heller, man tvättar lakan och dukar… Ja, just det – dukar! Det tvättar säkert paret i 60-års-ålderna ganska många – och stora dessutom! 

IMG_3267 IMG_0766

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor