Gick på loppis igår…

IMG_4385 IMG_4386

Gick på Nolia-loppis igår! Det var ett tag sen sist! Inte för att jag behövde någonting, tvärtom. Jo, jag funderade lite på böcker. Den här typen av böcker som man kan försjunka i, och försvinna från omvärlden ett tag. Utan att de baserats på fakta, men ändå ha ett stråk av verklighet – ja, inte varför några stycken. Inte den typen av böcker jag läser jämt och samt, men ibland så är de sköna att koppla av med.

Sen sa jag när jag gick hemifrån, att jag ska se om jag klarar av konststycket att komma hem utan plåtburk. Det gjorde jag inte!. Köpte en nästan direkt när jag kom. Föll för den ovala formen. Liten och nätt var den också! Sen följde det med hem några kökshanddukar. Av den här gamla, rustika sorten. Så´na som man både har nytta av och trivs med den hemtrevliga  designen. Och märkta med signatur, som nästan vore lite roligt att veta vem som dolde sig bakom… 

Blev också ett par riktigt stora örngott, till en storkudde i soffan. Ja, det ena är inte ens ett vanligt örngott, utan en så´n där stor långsmal historia, som man tydligen hade till några dynor förr i världen. Att vila huvudet på, dagtid. Tio kronor styck. Ungfär detsamma för handdukarna, Samma pris för en hemvirkad kamväska, för charmens och nostalgins skull.

Dyrare än så behöver det inte vara på loppis. Och man behöver inte köpa så mycket, för att ändå känna sig lite nöjd. Det är ju det där med att strosa runt mellan borden och se på allt upptänkligt som finns att köpa. Och vara lite glad för  allt man inte behöver… Och känna av stämningen, och växla ett ord eller två – med såväl bekanta, som obekanta.

Och just det – böckerna! Jo, jag hittade en, som var just sådan som jag tänkt mig. Den kostade också en tia! Och sen ”försvann” jag några timmar på kvällen…

IMG_4388 IMG_4390

Som Paulus skrev en gång till en man vid namn Timoteus – ”Ja, gudsfruktan i förening med ett förnöjt sinne är verkligen en stor vinning.Vi har ju inte fört något med oss in i världen, inte heller kan vi ta med oss något härifrån” (1 Tim 6:6-7). Lite värt att tänka på – faktiskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor