Tjuvstart i almanackan!

IMG_4398 Har tjuvstartat lite i almanackan! Och det inte ens idag, utan flera dagar sedan jag lät april-bilden hänga framme i en av våra köksalmanackor.

Inte för att jag längtade intensivt efter april, eller ens efter vitsippor. Fast i synnerhet det sistnämnda, knappast skulle kännas fel. Nej, det var för att mars-bilden kändes lite mörk och dyster, så jag bytte i förtid. Ofta vill man ju titta lite framåt i almanackan hur som helst. Och vill jag kolla i månadens, så har jag en annan med rätt månad och bild jag gillar bättre framme! Behändigt på plats intill spis och diskbänk. Den har lite ljusare bild och budskap redan i mars…  IMG_4399 

Det här med almanackor och planeringskalendrar. Det har jag slutat med! Nej, inte att planera – det skulle knappast låta sig göras. Men att köpa dyra kalendrar och fickalmanackor (där det inte ryms någon text). Skriver numera ut almanacksblad från nätet och sätter in i en pärm. Då får man rum med en massa info mellan bladen också, och billigt blir det!

Det mest onödiga i almanacksväg är väl ändå sådana här blädder-block, där man river bort ett blad för varje ny dag. Som om det skulle behövas för att veta datumet! Fast faktum är att bland de få saker jag broderat i livet är just en, där ett sådant block ska sitta. Har glömt varför jag valde att brodera ett sådant objekt.

Men jag tröttnade snart på blädderblocket, och skrev dit ”Guds nåd är ny varje morgon” på blädderblocks-platsen istället. Känns skönt med nå´t som består, dag efter dag efter dag… IMG_4163

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor