Förstenat liv från haven!

IMG_4425 IMG_4417

Fotade lite fossil igår. Bland annat lite fossila bläckfiskskal. De på första bilden är från belemniter, och den på andra bilden är en stor ammonit! Ganska olika varandra i storlek och form, men båda bläckfiskar ändå! Just de här är utdöda, men det finns ganska gott om bläckfisk kvar i haven ändå – i en massa andra former och storlekar.

Som bekant är inte bläckfiskar ens fiskar, utan blötdjur! Antar att man trodde de var fiskar, när de fick sina svenska namn. Fotade lite fossila, just fiskar igår också! En är, som bilden bredvid den säger”en ål helt enkelt”, men fisk hur som helst. Lite annorlunda till formen bara. IMG_4407 IMG_4408 IMG_4409 IMG_4410 Det blev ett par fossila kräftdjur också, en räka och en krabba. Tänk att de ser ut så här även som fossil, både fiskarna och kräftdjuren. Nästan som i levande livet! Så snabbt det måste gått till, hela processen!

IMG_4412 IMG_4413

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor