Att unna sig vardagsglädje…

IMG_4400 IMG_1451 Klockan och tiden tickar på! Fastän vi ändrat på tiden! Eller har vi? Nej, egentligen bara på klockan!

Men dagen är en bra bit på väg, och nya arbetsdagen och dito veckan har börjat!  Säg får man vara glad fast världen rämnar i så många bitar, och så många gråter? Jo, tror inte det är möjligt annars, inte ens att bry sig om att så är!

Såg just om en brittisk ekonomiprofessor som hade hoppat av som delförfattare till den senaste klimatrapporten, Han ville hellre fokusera på de goda effekter som klimatförändringen leder till, istället för att bara alarmera! Tänk ändå – att det är så udda att vara lite positiv, mitt i alltihopa! http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5823834

Så funderade även kung Salomo en gång i tiden, och skrev ner sina tankar i Predikaren – ”Jag sade om skrattet: ”Det är dårskap”, och om glädjen: ”Vad tjänar den till?” Och tycktes sen komma fram till  – ”…mitt hjärta hade glädje av all min möda, och detta var lönen för all min möda.” (Citat ur Predikaren 2.)

Så – kanske kan jag också kan unna mig att vara glad idag – trots allt! IMG_3449 IMG_2714

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor