En lysande bok!

Köpte en kasse böcker på biblioteket i Rättvik! Ni vet sådana här böcker som biblioteken sorterar ut, och säljer för en tia styck. Eller som här i Rättvik (kanske på andra ställen också), en valfri kasse för en femti-lapp!

Fanns mest romaner att tillgå denna gång, och jag läste baksides-beskrivningar och försökte att välja rätt. Nu blev väl allt inte riktigt rätt, men det kan vi lämna därhän just nu. En av dem – som visade sig vara en ungdomsbok – blev istället riktigt rätt! Läste den i lördagskväll, utan att kunna släppa taget, och det är väl så en riktigt bra bok ska vara.

Katherine Paterson (fick ALMA-priset 2006) har förlagt handlingen till år 1899 och miljön till ett litet samhälle i Vermont. Boken berättas i jag-form av bokens huvudperson, en pojke på sitt elfte år. På väg mot sin självständighet, men som ändå behöver sin familj så innerligt väl! Där finns så mycket fina tankar, men också en spännande handling. Påminner mig lite om Tom Sawyer, och jodå, det är en av pojkens fav-böcker. Kanske Katherine Patersons också?

Samtidigt som jag är glad att fått tag på boken, så beklagar jag att Rättviks bibliotek rensat ut den. Antar att sånt har att göra med mängden lån en bok har fått. Finns så mycket mer att säga om boken, men nöjer mig här och rekommenderar att den rekommenderas till bokälskande ungdomar.

Som vuxen bara älskar jag den! 175919_375765375838224_1771589620_o

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor