Ovan molnen – eller säker grund?

Ovanför molnen? Ja, så var det ett par som föreslog när jag delade fotot ovan på fb igår. Det var väl inte så att de trodde på det, men de gjorde jämförelsen. Och när man tittar på det så – en viss likhet har det förstås. Som när man flyger uppe bland molnen och solen alltid skiner. (Om man flyger dagtid vill säga.) Här lyste solen också, fast det var nere på marken. IMG_7527 På en av de här nyligen, soliga, ljusa dagarna vi hade. Så ljusa fast korta! IMG_7687

”Att sväva på moln” brukar man ju säga. Och mena ett riktigt lyckligt tillstånd. Ganska konstigt uttryck egentligen, då det är helt osannolikt. För om det var verklighet skulle man falla ganska handlöst…IMG_6688Och kanske tänker några på ”lyckan” på det sättet, att den är ett förrädiskt ting. Fast – det är ju bara ett uttryck förstås! Och menas förmodligen bara att allt känns så lätt, som om man inte längre har kontakt med marken. Fast – just det är förrädiskt förstås. Men som sådant är det kanske sant – som uttryck ofta är! Även om de ordagrant inte är särskilt sanna! IMG_6689

Vår trådgårds ”snömoln” håller dock att gå på. Men jag tror att jag avstår, i varje fall från några av dem. De är finast så! Och hur säker den ”lycka”  är som vi tror oss ha? Tror det beror på hur säker grund den har. Ett ganska så abstrakt begrepp lycka, som nog kan värderas på lite olika sätt. Men det tar vi en annan gång… När det inte är dagen just före jul.IMG_7192 Hur mycket handlar den om lycka förresten? Och för hur många? IMG_7526

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor