Maskrostankar!

Och så plötsligt var de där och lyste – maskrosorna! Vid en varm vägg bland hyreshusen, i söderläge. Det var på Valborgsmässoafton, och det fick mig att fundera. Är maskros en vår- eller sommarblomma, som egentligen? Har alltid tänkt mig den tillhör sommaren. Med några eftersläntrare fram på hösten. Men man kan ju ändra sig!

IMG_9527.jpg.maskros IMG_9527.jpg.maskros2 Varför heter det förresten maskros. Har ju knappast något med varken mask eller ros att göra. Men känns inte alldeles viktigt att veta, just nu i varje fall.

En del andra växter är som lite försiktigare, börjar på våren och finns sedan nästan året om. IMG_9553 IMG_9554 IMG_9464Och några står som lite bredvid den stora flocken. Även om man väl egentligen inte säger flock, när det gäller blommor. IMG_9551 IMG_9550 Nu vore det lätt att tänka och skriva, att det är med blommor som med oss människor. Det låter ju lite fint och filosofiskt. Det är lite så man säger. Men är vi människor och blommor särskilt lika – egentligen?

Vitsippor hör i varje fall våren till! Liksom blåsippor, de är så mycket vår som de bara kan vara! På nå´t sätt är det också skönt. När man säkert vet vart allting tillhör. Nu kunde jag filosofera igen, kring oss människor. Om tillhörighet, samhörighet och allt sådant. Men lämnar det just nu till de lärde…IMG_9461IMG_9494 IMG_9405

Och vart maskrosen tillhör! Ja, just nu bryr jag mig inte så mycket. Och kanske inte imorgon, heller!   IMG_9528

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor