När prästkåp heter pestskråp, och dessutom är en Bergenia

IMG_0036IMG_0035 Tänk jag har alltid trott att de heter prästkåp. Sen får jag lära mig att det är pestskråp de heter. Och inte nog med det! Det är inte ens dem vi har i trädgården, utan Bergenia. IMG_9717 Och tur är väl det då någon visade ett foto på vilka de verkliga pestskråparna är. Har sett jättefält med dessa jätteväxter ute i naturen. Enbart att par tre stycken sådana hade varit för mycket i vår lilla trädgård. Men tänk ändå så säker jag har varit i så många år att vi haft en växt som heter prästkåp i vår trädgård. Som inte heter det utan något annat, och som dessutom är en helt annan växt. Undrar hur många liknande misstag man vandrar omkring med i livet – och tror sig ha rätt? Till och med ganska säker på sin sak… IMG_9743 IMG_9848

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor