Daglilje-tankar…

IMG_8342 ”Denna dagen ett liv…”! Tänker ibland på de där orden av farbror Melker när dagliljorna blommar, så vackert men bara för en dag. Som häromdagen i Broparken, när de blommade i överflöd. Nog fanns det både knoppar och visset ibland dem, men de utslagna tog hela synintrycket, och jag tänkte på hur fullt av liv här fanns. Och se´n tänkte jag på att Jesus sagt att han kommit för att vi ”ska ha liv, och liv i överflöd” (Joh 10:10)… Och ja, det kändes så bra! 

Våra egna tegel-färgade hemma i trädgården har inte slagit ut ännu. Men knopparna kommer fint och rikligt. Så där finns många ”liv” kvar att glädjas åt, även  om det inte blir i samma överflöd. Men var och en enskild är också fint… IMG_8125 IMG_8208 Det hinner man liksom inte med när det är många (om man inte tar sig tid). Men ganska överväldigande är det, när man ser så där många. Ett överflödande liv – och blomsterprakt!   IMG_8340

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor