”När dagen från oss flyr…

IMG_3777.jpg.liten ”Så går en dag än från vår tid och kommer aldrig mer…”. Så skrev han, Christoph Friedrich Neander i början av en psalm, som översatts till svenska av Johan Olof Wallin. Och ingen kan knappast betvivla sanningshalten i dom orden!

Får mig att tänka på Mose ord i Psalm 90 i Psaltaren ” Lär oss att våra dagar är räknade,
 så att vi får visa hjärtan.” Sant – borde man tänka på lite oftare. Varje ny dag är värdefull… Tillbaka till Neander så skriver han lite längre fram i psalmen ”…och gladligt skall jag prisa dig när dagen åter gryr”. Ska försöka komma ihåg det imorgon bitti! IMG_4163P1030357

 

2 kommentarer

  1. Gunnel

    God morgon Gunnel!

    Visste inte, att du har en blogg. Så försynt är ju inte jag 🙂 En gång när statistiken visade på bara några få besökare, så var jag nära att ge upp. Nu inser jag, att det är helt OK att prata för mig själv och minnas.
    Fint att få vara med dig i bibelläsning! God fortsättning!
    Vi hörs vid nådens tron.
    Hälsningar
    Gunnel

    • Gunnel Molén (inläggsförfattare)

      Tack Gunnel!
      Vet inte om det hr med försynthet att göra. VK är knappast en plats om man vill hålla sig gömd. ”Rätt sak på rätt plats” bara! Råkade dela den i fel sammanhang igår, skulle vara på min egen tidslinje. Tyckte det var lite kul att det var mitt tusende inlägg. Ändrat nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor