En speciell typ av friskhet, som kommer med snön…

IMG_0229 November på G, så ock vintern… IMG_0231IMG_0224 Om detta vittnar novemberkaktus-knoppar och den snö som föll inatt. IMG_0216.jpg.snöIMG_0221 Missat tyvärr att måla om sparken även denna sommar. Men så fick det bli och hoppas den håller ihop en vinter till. Ser lite skamfilad ut förstås, och nåja – det dröjer nog lite till innan den får göra tjänst. Idag var det mest plask och ingen halkrisk direkt. Det är annars det jag blir mest orolig över när jag ser snön som faller därutanför.  IMG_0226 Men ljust och fint blir det, och en speciell typ av friskhet som kommer med snön. Nästan som om man kan smaka lite på lukten av snö. Det är det goda som man får ta med det – ja, vad det nu är som snön och vintern för med sig. ”Var dag är en sällsam gåva, en skimrande möjlighet…”, vill jag minnas det stod i en gammal sång. Det må gälla även skimrande vinterdagar – och plaskiga sådana. Det gäller att ta vara på dem också, och inte låta dem vandra förbi till ingen egentlig nytta. IMG_0222

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor