Träffade på en nyckelpiga igår…

”Hur mångfaldiga är inte dina verk, Herre! Med vishet har du gjort dem alla, jorden är full av vad du har skapat” (Ps 104: 24).

Träffade på en liten nyckelpiga igår. Ett tag sen jag såg någon – i denna för övrig så rika nyckelpige-, -larver och -puppor-sommar. Träffade på en liten spindel också, har inte sett spindlar heller på ett tag. Och beträffande guldögonslände-larven/bladluslejonet så blev jag mest överraskad över att se en av dem vid denna tiden på året. Men kanske är det inte alls ovanligt – vad vet väl en amatör? Och när man kommer till den lilla svartmyran – ja, dem ser man ju ganska ofta förstås. Men den får hänga med ändå, då den passar bra in med de andra p g a sin litenhet. Och den där busken de kröp omkring in är så vacker, inte minst nu när bären på dem börjar mogna. IMG_9709IMG_9720IMG_9762IMG_1899 Fanns några större insekter därute också förstås, som humlor och bin, där särskilt bina vara aktiva i en snöbärshäck. IMG_9737IMG_9734IMG_9747 Och givetvis några nässelfjärilar – de trognaste, tror jag av alla sommarens fjärilar. Får se hur länge de hänger med nu in i september. Den månad om vilken någon har sagt att då är sommaren mogen. Precis så brukar jag känna det också. Och på något sätt tror jag att allehanda kryp och insekter känner så – dom också! IMG_8967 Förresten när man kommer till den där guldögonslände-larven, så såg jag fullvuxna guldögonsländor på samma plats i början av sommaren. Så så särskilt konstigt var det kanske inte, ändå… IMG_4593IMG_1897IMG_9721IMG_9743

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor