Böcker, te och rhododendron …

Läser just nu … Ja, vad läser jag egentligen just nu? I ganska många olika böcker, och än mer blev det när jag köpte några nya på PMU igår. Är så glad för dem alla! IMG_4424IMG_4427IMG_4432IMG_4429 Började med Singers ”På vår gata” och Kalifatides ”Det gångna är inte en dröm”. Samt en liten bit i ”Fem Kornbröd och två fiskar”. En liten andaktsbok – egentligen för ungdomar – av en biskop i Vietnam som satt fängslad under många år under den kommunististiska regimen. IMG_4425 Kommer att läsa vidare i alla tre, om det inte skulle bli ikväll, så blir det snart igen. Jo, jag läste lite i Ferlins diktbok också, och konstaterade på nytt hur hans ofta, trasiga liv speglades i hans diktverk. Men flera av dikterna är riktiga guldkorn, många man haft i minnet livet igenom. Som den där om den borttappade papperslappen –

”Du har tappat ditt ord och din papperslapp,
du barfotabarn i livet.
Så sitter du åter på handlarns trapp
och gråter så övergivet” (Ur barfotabarn 1933)

Fast jag alltid har trott att det var tvärtom, att den börjar med ”Så sitter du åter …”. Men upptäckte när jag läste igår hur fel jag haft – så länge också. Undrar hur många andra minnesfel jag burit med mig genom livet?

Tillbaka till nuet så köpte jag en låda på PMU, lagom att packa ner alla böckerna i. En sådan där jag-är-nörd-på-låda, må vara att den är lite blek i färgen. Sen for vi till Ikea köpte te och sylt, och några goda små chockladbullar. IMG_4423 För övrigt så har rhododendron-knopparna från i höstas tinat fram. De har bevarats fint där under snön, även denna vinter …   IMG_4434IMG_4437

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor