Aktivt humleliv, med lite läsinfo …

Så aktiva nu humlorna, har ofta flera arter hemma hos oss … Och många rör sig ute i markerna också – förstås! Plockat fram ett par humleböcker som jag fått av en god vän. Dels ”Sveriges humlor – en fälthandbok” av Bo Söderström. En praktiskt liten handbok om Nordens alla humlor, där varje art presenteras med flera foton. Samt med text om fältkännetecken, levnadssätt, habitat och utbredning. Behändigt litet fickformat, att ta med sig ut om man så vill. Och sedan ”Humlans blomsterbok” av Stefan Casta, med illustrationer av Maj Fagerberg. En barnbok även för oss vuxna. Här står allt grundläggande man behöver veta om humlor, de vanligaste arterna – samt info om de växter som humlor dras till. Illustrationerna är helt ljuvliga och texten lite som en sannsaga. Lämplig läsning året om – inte minst nu mitt i humlornas mest aktiva tid. Att se humlorna själva röra sig därute, ofta med fyllda pollensäckar, är förstås det allra bästa. Men att lära sig lite om deras liv, och att försöka känna igen några olika arterna är inte så dumt – det heller!  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor