Att läsa om, och (nästan) hundra humlor …

Läser just om ”Jag valde mitt liv” av Sigrid Kahle (Albert Bonniers förlag, 2003).

Lite blekt foto – jag vet! Men innehållet är långt ifrån blekt, en mycket intressant livsberättelse. Inte minst den svenska dåtidshistorien, från 1928 och framåt. Och dito runtom i världen, från hennes tid som diplomathustru. Efter att boken dykt upp i tankarna ett tag plockade jag fram den ur bokhyllan. Kanske inte läser om alla passager av de 700 sidorna. (Hoppade faktiskt över några sist jag läste – kanske skulle läsa dem nu då?) Sen ska det nog finns en fortsättning på hennes självbiografi, som tar vid då denna slutar. Hoppas springa på den – eller någon annan av hennes böcker – på PMU eller någon annanstans, någon dag … Gillar att läsa om vissa böcker. Man minns vissa saker, andra inte – och lägger ofta märke till nya saker, som man inte riktigt tänkte på första gången man läste. Är i slutet i en omläsning av Anders-Petter Sjödins bok ”Förvandlad i Guds närhet” också. En bok med mycket balsam för själen, som jag läser en bit av varje kväll innan jag somnar. Tycker om att ha ett par – eller flera – böcker av lite olika karaktär på gång samtidigt. Kahles bok är liite tung som kvällsläsningsbok, men nog fixar jag det. För övrigt är humlor och bin fortfarande väldigt aktiva i vår backtimjan, och i omgivningarna runtomkring oss. Igår kom även en sotmätare (Odezia atrata) dit på besök. De håller annars till i gräsmarkerna just nu i stora svärmar. Den nedan är från ängarna bakom vår huslänga, från promenad i gårdagens kvällssol – en av ”hundra”. Så ock humlorna bland mjölkörten från dito promenad – kändes nästan också som hundra. Nåja, kanske inte riktigt men många var det!  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor