Gick på fjärilssafari …

Gick på fjärilssafari igår. Åtminstone kändes det lite så. Inte så att vi gick särskilt långt – bara på ängsmarken bakom våra hus – eller såg en massa av de större praktfjärilarna. Men där var alldeles fullt av guldvingar och gräsfjärilar – luktgräsfjärilar, mest tror jag … Det var just att det var så väldigt många av dessa, som det inte fanns några av när vi gick där för en vecka sen. Jo, sen var där några nässelfjärilar också, några blåvingar och ja, en massa sotmätare. Plus några flyn och andra mindre arter. Och sen mitt i försöken att  fånga de snabba fjärilarna, så satt där en humlebagge länge på några prästkragar. De brukar göra det – stanna länge, menar jag. Och det var ganska skönt – hur roligt det än var med fjärilarna. Och återigen tänkte jag på det där bibelstället – ”Hur mångfaldiga är inte dina verk, Herre! Med vishet har du gjort dem alla, jorden är full av vad du har skapat” (Ps 104: 24). Och på hur fullt det är av dem, bara i vår närmaste omgivning …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor