Backtimjan, tistlar och humlor med flera …

Den börjar tacka för sig nu, backtimjan. Men länge och väl har den blommat, till fröjd inte minst för humlorna. Och oss också – förstås! Intressant det där med färgen på pollensäckarna – och ja, storleken också på dessa förstås. Man ska kunna lära sig vilka blommor humlorna varit på och samlat, genom färgen. Är inte så kunnig på området, men tror att humlan nedan varit på mjölkörten. Det finns gott om sådan i närheten av humlans position. Men visst – jag kan ha fel!  Vad det blir för färg av åkertistlarna vet jag däremot inte. Men de är mäkta populära, inte bara bland humlor … Och att borra ner huvudet i dem, tycks vara särskilt populärt. Så vackra är de också, tistlarna – där de står lysande, ofta nästan i stora fält. Tycker det är ovanligt många av dem i år. Men det är kanske som man glömmer – mellan somrarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor