Söndagsutflykt, småfjärilar med flera …

Nog finns det insekter alltid – och gott om dem. Både hemmavid och ute i markerna. Som på en plats vi ofta åker till på söndagseftermiddagarna. Där vimlar det av allehanda olika arter, inte minst av de allra minsta. Dom som lätt blir ja, lite suddiga om man försöker fånga dem på bild. Händer att de fastnar någon gång, ibland när man inte ens märkt att de är där. Som denna, bredvid vad det nu är för en fjäril. Fjärilar ja, småfjärilar – dom finns det riktigt gott om där. Nu är det vitfläckig guldvinge som nästan varit mest frekvent ett par söndagar. Hanen lyser mer än honan, men personligen tycker jag nog honan är vackrast ändå.  Men även vickerbackmätaren hör till de vanligaste just här.  Lyckades pricka in ett fjädermått igår också. De hör annars ofta till dem som blir tämligen otydliga på foton. Ja, sen vimlar det som sagt av diverse småkryp, men även av humlor, bin och blomflugor. Såg bland annat en fin fönsterblomfluga igår, samt en annan jag inte vet namnet på. Kanske kändes den som en ny, annorlunda art på grund av alla pollenkorn då förde med sig? ”Hur mångfaldiga är inte dina verk, Herre. Med vishet har du gjort dem alla …” (Från Psalm 104 i Psaltaren.) Ja, nog finns här en mångfald alltid, bara på ett endaste litet ängsområde, nära skogen …

2 kommentarer

  1. Irene Grundström

    Hej Gunnel! Vilken fin blogg du har. Så fina bilder du lagt in. Bra nu vet jag vem jag ska fråga om fjärilar och humlor. Jag har en blogg som heter Naturbilder. Va kul att du finns!

    • Gunnel Molén (inläggsförfattare)

      Tack Irene! Känner mig inte särskilt kunnig, men väl lite nörd när det gäller insekter. Tack för infon om din blogg, ser helt underbar ut! Så fint att du finns också …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor