Det här med detaljer …

Träffade på några påfågelöga idag – Inachis io, som de vackert heter på latin. När jag tog fram fotona så la jag märke till några nya detaljer jag inte tänkt på förut – den randiga kanten längst upp på vingen. Konstigt att jag inte tänkt på det förut, på de foton jag tagit tidigare år. Lite roligt också att en god vän också för första gången lagt märke till den där randiga kanten idag, på ett foto som hon tagit.   Gillar färgskimret där i mitten också, de lysande blå ögonfläckarna ja, allt – en så fantastiks design. Ögonfläckarna är för övrigt för att lura fåglarna. Mimikry, som det heter – skyddande likhet. Till och med höns har drivits på flykten säger forskningen.

Se mer info i länken – https://www.dinosaurier.nu/nyheter/fjaril-jagar-hons-pa-flykten-2/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor