Bara ett bi …

Hur mångfaldiga är inte dina verk, Herre! Med vishet har du gjort dem alla, jorden är full av vad du har skapat. (Ps 104:24)

Bara ett bi, säger jag ofta, då vi går på insektsspaning och går lite ointresserad vidare. Helt ointresserad är jag inte förstås, då alla insekter vi träffar på är intressanta. Och visst är jag glad att det finns så gott om dem, inte minst med tanke på vilken nytta de gör. Men just att de är så vanliga gör dem lite ointressanta som fotoobjekt. Finns ju många arter förstås, och ser jag ett lite annorlunda än de vanliga solitära bina (dem som liknar honungsbin) så försöker jag gärna fånga dem på bild. Men några stycken har jag fotat och sparat ändå, även från denna sommar.

Blev ganska förfärad igår då jag läste om de fyra miljoner bin som dött häromnatten i Italien. Så sorgligt med tanke på bina, och för biodlarna en katastrof. Enligt artikeln vet man inte varför, men man misstänker bekämpningsmedel. Det har ju varit på tapeten förr då det gäller bidöd. Ganska upprörd blir man!

Så just nu känner jag ganska stor bisympati. Gör jag väl i och för sig alltid, men kanske med ett litet svalt intresse. Ska försöka låta bli att säga och tänka – bara ett bi, när jag ser dem. Vi har dem dagligen här hemma hos oss också. Det är extra trevligt, och blir gärna några sparade foton!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor