Rapport från en björkstam …

Hur mångfaldiga är inte dina verk, Herre! Med vishet har du gjort dem alla, jorden är full av vad du har skapat. (Ps 104:24)
Någon  mer som studerat björkstammar och sett hur mycket som kan rymmas på en och densamma? Kan vara ganska intressant – som en vi betraktade häromdagen, helt nära oss. Där kröp en ensam nymf av större björkbärfis omkring på en stam där det tidigare vimlade av dem. En imago av densamma liftade hem i mitt hår, och fick komma ut bland vårt vildvin härhemma. Ett par larver på väg till någon förvandling – okänd vilken, i varje fall av undertecknad.
Samt tre olika spindlar och en del oidentifierade kryp. (Kanske bilden just innan är någon slända?)   
Det där var just på den björkstammen, på andra kan det se annorlunda ut, gemensamt att krypen är små. Så finns det förstås björkstammar utan några kryp. Och de är både vackra och intressanta dom också. Ta bara en sån sak som med alla lavar och mossor. Och så den vita, släta och ibland lena barken. Som nästan är det vackraste på en björkstam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor