Vän med en geting – ja, flera …

Hur mångfaldiga är inte dina verk, Herre! Med vishet har du gjort dem alla, jorden är full av vad du har skapat. (Ps 104:24)

En geting satte sig stilla och mjukt på min hand häromdagen. Nej, det var inte just denna – det är en annan av dem jag nyligen träffat på. Jo, då jag vet så väl att alla inte alla känner samma glädje över getingar som jag gör. Alltför nära kontakt vill väl inte jag heller ha. Att bli stucken är inte särskilt kul, speciellt inte om man är allergisk, vilket en del är. Men om man inte fäktar eller slår efter dem brukar de hålla sig på sin kant. Ofast är det mest dom som håller sig undan, i varje fall från mig då jag försöker fota dem. Men ibland sitter de snällt stilla – är nog när de är lite upptagna med mat och dryck.       Getingar gör en hel del nytta också, bland annat genom pollinering. Står lite om det i länken –  https://www.dinosaurier.nu/nyheter/nyttiga-getingar/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor