Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Det ser bra ut City!

Idag börjar SSL. Först ut är Umeå City och Pixbo. Jag tror City har en bra chans att överraska. En sak är dock säker -om City tyckt sig haft lite boll i matcherna mot Dalen, så är det ingenting mot för vad som kan vänta mot Pixbo. Rävarna, eller polkagrisarna som jag hellre vill kalla dem, ställer av tradition alltid upp bollskickliga spelare på planen. Nivån lades redan tidigt av trojkan Augustsson (fantastisk)-Jihde (fantastisk)-Hellgård (fantastigast), och har sedan fortplantat sig inom föreningen. Deras bollrull i anfallszon brukar emellanåt vara grymt att skåda och riktigt jobbigt att möta.

Jag pratade med Lasse Bergström om hur City förberett sig inför säsongen, om omställningen från att vara ett lag som för och vinner 80% av matcherna, till att vara ett lag som jagar boll och förlorar i alla fall 60% av matcherna. Det Lasse sa gladde mig, nämligen att de måste jobba oerhört hårt med tålamodet. City måste ha tålamod att hålla ihop försvaret, att hålla positionerna även när motståndaren rullar runt bollen. Tålamodet måste också visa sig i att inte alltid försöka hitta spelvändningarna, som ju är Citys adelsmärke. I vissa lägen, när man fått jaga boll under en längre tid, är det bättre att hålla bollen inom laget än att söka ett snabbt avslut.

Jag tror att betydelsen av att ha Lasse och Johan "Lingon" Lindgren i laget aldrig blir större än just i de matcher där man möter riktigt bollsäkra lag som Pixbo, Warberg och Storvreta. Det är i dessa matcher erfarenhet och pondus är extra värdefulla egenskaper.

I övrigt tycker jag City ställer upp ett riktigt intressant lag. Offensiven är helt klart elitmässig, jag påstår att kedjorna tillhör topp åtta i serien. Däremot är defensiven klart svagare, där pratar vi nedre skiktet av seriens lag.

Det skall bli intressant att se hur Citys ledning, med Putte vid rodret, kommer att matcha sin trupp. Givetvis beror allt på vilken start laget får i seriespelet, men aktiv coachning tror jag blir ett måste.

Avslutar med att säga GRATTIS till föreningen Umeå City som på ett mycket bra sätt jobbat sig tillbaka till finrummet. Jag var själv med om det glada, och mindre glada, 90-talet och vet hur tungt det var att åka ur elitserien. Vägen tillbaka har varit krokig, men "trägen vinner" sägs det ju. Laget har en bra chans att hålla sig kvar, bara skador undviks och tålamodet bibehålls under seriens alla omgångar.

Lycka till!

/Gustaf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.