Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Umeå-Övriga Sverige, 2-4

Såg både City och Dalen i helgen. Båda lagen får godkänt för sina insatser, trots att det bara blev 2 pinnar till Umeå.

City skapade massor med lägen mot Pixbo, men kunde inte riktigt förvalta. Det kunde Pixbo…

Det är ofta Pixbo-matcher ser ut som den gjorde i lördags. Pixbo imponerar inte, men ett powerplay-mål här och en kontring där och plötsligt står de där och jublar åt 3 poäng. Det är inte ovanligt att gå från en Pixbo-match som ett förlorande lag, men med känslan av att ha varit det bättre laget.

Hamnade mitt i Citys biljettkaos. Stod och köade i 25 minuter för att komma in i en hall som inte ens var halvfull. Missade halva första perran pga detta, men försökte ändå ta det med jämnmod, det var ju liksom ingen idé att hetsa upp sig. Höll dock på att få spader på vissa människor i kön som ägnade sina 25 minuters köande åt att konstant prata om hur värdelöst allt var och att de minsann inte skulle gå på innebandy igen. Fick lov att kväva en impuls att förklara för dem att det var fullt tillåtet att helt sonika gå hem. Ångrar idag att jag inte tog bladet från munnen.

Henrik Qvist är en fantastisk back som gör producerar poäng varje säsong. Det som slår mig är dock att det sällan är några supergenomskärare till passningar, eller fantastiska sologenombrott som ger poängen. Passningspoängen kommer ofta på frislagspet eller ett enkelt sidledspass till någon kollega som bombar in ett skott från kanten. Målen är ofta i PP.

Lasse B var tillsammans med Qvirren bäst på planen.

Dalen var det klart bättre laget i matchen mot Falun, men hade förtvivlat svårt att göra mål. I de två första perioderna kom Dalenspelarna i en mängd rena frilägen utan att kunna exekvera -bra målvaktsspel eller dåliga avslut?

Även detta år verkar Dalen välja att fullständigt byta bolltempo när det är dags att avsluta matchen. Det var uppenbart hur stillastående laget blev och framför allt hur långsamt bolltempot blev när laget tog ledningen med ca 10(?) minuter kvar. Plötsligt stod backarna bakom eget mål och rullade boll, samtidigt som forwards stillastående stog och tittade på. Följden blev att Falun kunde flytta sin press flera kilometer upp i banan. Direkt kom paniken och "vips" så rullade bollarna in i Dalenkassen. Starkt dock att komma tillbaka -VG för det.

Satt under matchen och pratade med min gamle backkollega Jonas Eltoft. Han hade spelat innebandy i veckan, vilket var första gången sedan ha lade av. Elkoftan lade av för 2-3 år sedan?

Mattias Hofbauer ser klart bättre ut i år. Mer pondus i år och villig att vara lagets ledare. Det skall bli mycket intressant att följa hans säsong.

Jag led med Dalens tredjeformation, det blev inte många minuter parkett i söndags.

Domarna, som dömde båda matcherna i helgen, väljer jag att inte kommentera. Tycker deras insatser talar för sig själva.

Nu är jag trött och seg, dags att ge sig.

/Gustaf

2 kommentarer

  1. Pingislungan

    Jag såg vissa tendenser också på slutet av matchen. Men tror det var viktigt för Dalen att trycka in kvitteringen där, inte minst mentalt för framtida matcher.

  2. #6

    Kul att du bloggar Gurra! Har alltid gillat dina åsikter, men nu får du bestämma dig om språket, antingen kör du den eleganta stilen med ord som sonika eller så kör på ungdomstugget med perran osv.. 🙂 förstår ju att 40-årskrisen inte är så långt bort, men du var ju alltid yngst i sinnet i laget ändå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.