Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Nu sjungs det i bussen?

När jag skriver detta inlägg vet jag att det inte kommer att finnas några Cityspelare bland läsarna. Efter kvällens match vill de varken läsa, prata, se eller ens tänka innebandy.

Efter en riktigt usel förstaperiod, där inget av lagen verkade intresserade av att sätta fart, exploderade City i andra perioden. Plötsligt fick publiken se spelvändningarna och de fina kombinationerna som tog laget upp till finrummet och som skall ge City vinster även denna vinter. Mittenakten slutade 6-1 i Citys favör, och det kändes faktiskt ganska rättvist.

Vad som sedan händer är svårt att begripa. Jag har både varit med på planen och också sett på när Dalen oförklarligt tappat till synes säkra ledningar i sista perioden, men det här var något annat. Det här var en idrottslig härdsmälta av sällan skådat slag.

I periodpausen blandade Mullsjöledarna ihop en stark drink bestående av två små delar talang och inställning och en enorm del flyt. Spelarna gapade och svalde. Därefter gick de ut och började slänga in bollarna på mål och allt, jag säger ALLT, gick in. På 5-6 minuter var matchen utjämnad, men City var redan då ett slaget lag. Spelet var i spillror och självförtroendet satt på semesterflyget till Kanarieöarna.

Lärdomen killarna får dra från denna match är att det inte går att bara göra en bra period, det krävs tre, även om man är det bättre laget.

Ibland är man för snabb med sina omdömen. Tomas Straete är inte den spelare jag tyckte mig se under försäsongen. Jag är besviken.

En kul grej i all bedrövelse fanns att hitta i programbladets serietabell. På sista plats parkerade Jönsköping. Citykansliet gjorde det tydligt vad de tycker om spelarna från bibelbältets andra lag.

IKSU vann Europacupen. STOOOOORT grattis från en usel analytiker.

Dalen vann borta mot Storvreta. Mycket stark insats, nu gäller det att börja vinna mot övriga topplag också.

AIK vann sin EC-final mot Wiler. Läste att de tyckte det var jobbigt att möta man-man-spelet, alltså att det var fysiskt krävande. Som jag alltid har sagt, man behöver tyvärr inte vara så märkvärdigt konditionsstark i dagens innebandy?

/Gustaf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.