Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Det luktar konspiration lång väg!

IKSU och Dalens damer har varit i farten i helgen. Noterar fina resultat från båda lagen.

Dalens resultat, 4 poäng av sex möjliga är mycket bra. Man skall komma ihåg att Pixbo är favorittippade i år, så oavgjort där är ändå OK. Synd dock att man tappar en till synes klar ledning alldeles i slutet.

IKSU kryssar mot Balrog. Tycker det börjar byggas upp en härlig rivalitet mellan dessa lag. Det är verkligen två mycket jämna lag som båda imponerat stort hittills. Skall vi gissa att de möts i SM-finalen till våren?

Therese Andersson verkar vara i grymt slag för tillfället. Utifrån matchrapporter och protokoll är det hon som står för målproduktionen just nu -oväntat, men kul!

Ersboda vinner igen! Det tog ett tag, men till sist lyckades Ersboda hämta hem en trepoängare. Lägg till en pinne mot Ö-vik och helgen blev riktigt lyckad.

Läste om det stora hallbråket som brutit ut. Funderar på en sak. För att alla matcher skall spelas på "likvärdigt underlag" kräver förbundet att alla SSL-lag har gummimatta i sin hemmahall. Detta gäller fr o m säsongen 2010/2011. Så länge man accepterar gummigolv likt de som ligger i Botkyrkahallen, Lisebergshallen och i Västerås kommer förbundet aldrig att nå målet med "likvärdigt underlag". Bara för att lagen lägger in gummimattor innebär det inte automatiskt samma förutsättningar. Skilnaden mellan gummigolvet som landskamperna och TV-matcherna spelas på och mattorna i ovan nämnda hallar är större än skillnaden mellan landskampsmattan och Gammliahallens parkett!

Om förbundet kräver likvärdighet måste alla hallar ha samma golv inlagt, annars är vinsten lika med noll och intet. Mitt konspiratoriska jag tror att hela detta utspel egentligen bara handlar om att få bort parketten, som söderlagen avskyr.

/Gustaf

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.