Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Knock out!

"Svarta pantern", hunden Molly alltså, gav mig tillåtelse att se IKSU-Rönnby idag. Det är jag tacksam för, då det visade sig bli en intressant upplevelse.

I min värld har våra stolta EC-mästarinnor varit snäppet bättre än övriga lag hittills denna säsong. Efter dagens match är min världsbild omkullkastad. Rönnby fullständigt KROSSADE studentlaget.

Den tidigare så imponerande förstafemman blev fullständigt knockad av Rönnbys motsvarande formation. Deras femma vann matchen-i-matchen med typ 100-0.

Hur kommer det sig att IKSU:s förstakedja, bestående av enbart lysande innebandyspelare, förlägger 80% av det offensiva spelet bakom motståndarmålet? Ofta ser det bra ut, mycket boll och korta släpp mellan varandra, men det är en klassisk synvilla. Bakom mål är det svårt att bli målgörare?

Två av Rönnbys femmor spelade 2-2-1. IKSU:s backar hade stora problem med detta.

Karolina Widar hittade Susanna Tuominen som Gretzky hittade Kurri.

Jag tror inte skarpskytten Martina Söderqvist kom till ett enda avslut på mål idag, men hon lyssnar på Marit Bergman, vilket innebär att hon tilldelas pluspoäng ändå.

IKSU:s programblad innehåller ingen tabell. När man dessutom inte har någon hemsida att tala om måste man ge ett maffigt underbetyg till innebandysektionens PR-avdelning.

Noterar att Rönnbys målvakt Emma Widar även är lagledare -de e´ mycke nu?

Malin Eriksson har en härlig känsla och bra blick, men idag tror jag hon spelade -7, vilket inte är acceptabelt för en spelare som ges stort förtroende.

Nu blir det intressant att se hur Johansson/Grubbström hanterar denna käftsmäll. Framför allt blir det spännande att se hur nästa möte mot Rönnby kommer att se ut.

Dalens herrar orkade inte hela vägen mot Warberg. En tvåmålsledning gick om intet denna gång. Synd.

Bult gjorde 1+5, vilket jag tycker är ett helt OK bokslut för en back med ömmande baksidor?

Läser att Dalen satsade på Rudeström i målet, och att han skötte sig bra. Kan man hoppas på en konkurrenssituation i målvaktsledet?

Dalens damer tog en ny 3-poängare, denna gång borta mot Endre -ruskigt starkt!

Moa Schilström måste aspirera till Rookie-priset i år -vilken säsong hittills!

Noteringar från den andra världen:

Lövens powerplay ligger runt 6%. På hundra PP:n gör alltså Löven mål sex gånger. Det är helt ofattbart uselt!

Diskade min nya stekpanna idag. Den var så grymt lättdiskad att jag fick ett leende på läpparna. Det sägs ju att det är de små sakerna som förgyller tillvaron?

Ikväll har jag sett några minuter av en ny tysk serie som utspelar sig i Sverige. Alla skådisar är tyska, men man har alltså filmat i "svensk landsbygd". Den tyske manusförfattaren verkar dock haft dålig koll på vanliga svenska efternamn, varför han/hon har anammat det gamla ordspråket "man tager vad man haver". Två av de centrala familjerna i serien heter följaktligen Borg och Wilander! Nu väntar jag bara på att Herr Kulti, Fräulein Järryd och kleine mädchen Jutta von Edberg snart träder in i handlingen.

Åkte ännu en gång Sävar ToR på rullskidor. På hemvägen möttes jag av en helt galen motvind, det var knappt jag kunde hålla balansen och än mindre ta mig framåt. Medan armar och lungor brann funderade jag på om det eventuellt var orkanen Gustav som nått Bottenvikens kustlandskap?

/Gustaf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.