Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Gästarbete

För att inte VK-Uffe skall tycka att jag är slö bakom tangenterna gör jag här gästbloggar jag denna gång från en främmande dator, vi får se hur det går.

Idag är det derbydags, IKSU tar emot Dalen i ett mycket intressant möte. Det var ett tag sedan jag såg dalendamerna, men resultaten har ju varit allt annat än dåliga. Jag gissar att Dalen denna gång verkligen tror att de kan slå IKSU, vilket är otroligt viktigt när man väl ställer upp för tekning.

IKSU är helt klart det bättre laget på papperet, och också rent speltekniskt. Dalens chans är att spela taktiskt rätt. Då lagen känner varandra utan och innan blir det lite av en coachmatch, det skall bli spännande att se vem som vinner den fajten.
Löven kickar Fagervall. Jag tycker att Löven under hans tid som tränare gjort bra resultat, trots mediokra laguppställningar. Samtidigt har jag endast sett en handfull lövenmatcher under de sista tio åren, så jag kanske inte är rätt man att uttala mig om det var rätt eller fel beslut.

Samtidigt gillar jag Micke Andersson också. Han verkar ha en sund inställning till IF Bjöklövens position i hockeyvärlden. Huruvida han är en bra tränare är en annan sak. Man kan notera att Löven nu kopierar Dalens koncept med en sportchef som ansvarig huvudtränare för klubbens herrlag?

Landslagsspelarna gick ut och krävde högre ersättning. I sak helt rätt, ersättningen har varit löjligt låg. Det komiska i händelsen var dock hotet om att avstå VM. När jag läste detta kunde jag inte låta bli att skratta högt för mig själv. Att Jihde, Fischerström och Eskelinen skulle avstå VM för denna sak är lika sannolik som att Putte Eklund skulle förlora mot mig i tennis, det finns liksom inte på världskartan.

Givetvis visste förbundsledningen om detta, vilket gör att mitt konspiratoriska jag än en gång kliver in i handlingen och drar en slutsats: Spelarna ville ha högre ersättning och förbundet insåg att kravet var rimligt. Istället för att i tysthet lösa saken, kommer de inblandade parterna överens om att ge innebandyn lite uppmärksamhet inför det stundande VM:et. Allt innebandyfolk vet att sporten endast får medialt utrymme genom VM-guld, SM-guld, bråk eller skandaler, så därför skapar man ett litet bråk. I mina ögon en helt fantastiskt snygg mediakupp -applåd till Jihde och övriga regissörer!

Såg City möta Jönköping tidigare i veckan. Matchen visade med all önskvärd tydlighet att City blir klasser sämre när de skall föra matcher än när de kan backa hem och kontra. Jönköping var, i mina ögon, det sämsta laget som besökt Gammliahallen sedan Granlo var här under försäsongen. Tyvärr sjönk också Citys nivå som en sten. Maken till dåligt passningsspel har sällan skådats, det såg ett tag ut som att inget av lagen vill ha bollen!
Under sista perioden kändes det som att Citys ledning inte skulle hålla särskilt länge, och till slut kom också vändningen. Att Mattsson ändå kunde bärga hem tre poäng åt City var kanske signifikativt för JIK:s säsong, de vinner inga matcher. För Citys del var det avgörande målet oerhört värdefullt, nu är det långt ner till bottenträsket.

Det som är oroande för City är dock att deras ryggrad -Jonsson, Lundmark, Zingmark- knappt syns i matcherna. De har relativt mycket boll, men inget händer. Det söks passningar i det oändliga, när det istället borde skjutas. Det känns som att killarna, nu när det gått några omgångar och nyhetens behag inte längre finns där, har börjat falla tillbaka in i division 1-spelet. Man måste lära sig att crosspassningar inte kan göras på ett samlat SSL-försvar, för då åker man obönhörligen på en kontring istället. Däremot är det glädjande att se Jernberg-Mossin Olesen-Mattsson spela. Det spelar en rakare innebandy kombinerat med hårt jobb. Resultatet är tydligt, det är de killarna som för närvarande skapar överlägset mest chanser åt City.

VM-truppen är uttagen, och den obligatoriska ifrågasättandefasen har inletts. Borde inte Micke Karlsson vara med? Varför är Alex Bodén och Patrik Hagberg med? Jag gillade Göranssons svar i TV-studion, där han förklarade att de försöker bygga ett lag bestående av olika roller. Varje femma byggs utifrån en grundidé med olika arbetsuppgifter för vardera spelare. Detta leder till att man inte bara kan ta ut de spelare som gör mest poäng, eller de mest spektakulära spelarna. Micke Karlsson passade helt enkelt inte in i bygget och kom därför inte med. Han får sura hur mycket han vill, jag tror i alla fall stenhårt på sättet Göransson och kompani jobbar. Om de vinner VM är däremot en helt annan sak?

På måndag möter Dalens herrar Pixbo. Det är nu jag vill se att laget kan vinna mot andra topplag. Förvisso tycker jag inte att man skall förvänta sig att Dalen skall slåss om en topp 4-plats i år, men just vinster mot topp 4-lag har varit en bristvara under några säsonger. Utan att ha någon statistik framför mig tror jag dessutom att hemmastatistiken varit halvdassig på senare år. Gammliahallen skall vara en ointaglig borg. Motståndarlagen skall blicka upp mot murarna med en suck, inte med tillförsikt.

Jag måste köpa en ny dator. Hur gör man? Jag kan inte ett skit om datorer, och är heller inte särskilt sugen på att sätta mig in i RAM-minnen, processorer, hårddiskar och cachedrives. Jag vill bara ha en snäll dator som fungerar och inte gör mig besviken. Hallå, var finns du? Ensam innebandybloggare söker…

/Gustaf

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.