Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Skrällar och Swix Blå

Här kommer ett av mina på senare tid sporadiska inhopp i bloggvärlden. Tänker försöka sammanfatta mina intryck från innebandyn den senaste tiden.

Förra helgen besökte jag IKSU Arena för att se derbyt. Jag fick faktiskt gnugga ögonen flera gånger om, för Dalentjejerna var grymt giftiga i sina kontringar samtidigt som IKSU hade svårt att skapa riktigt heta lägen. Skrällen var ett faktum i och med Sorsas långpastejer. Resultatet innebar en präktig skräll, men jag kan inte säga annat att segern var helt rättvis.

Har tidigare klagat på att IKSU:s förstalina spelar alldeles för mycket bakom mål, så också mot Dalen. Om kedjan ändå vill spela på det sättet föreslår jag ödmjukt en liten justering. Låt Eiremo hålla i bollen bakom kassen, så kan de andra två söka skottposition. Nu står tjejen med bästa skottet, Vickan Wikström, bakom mål -snacka om ett bortkastat hot.

Schilström, Sorsa, Helas -mot IKSU var det de som var tungan på vågen -djupa bugningar för insatsen!

Läste Krainers krönika i dagens VK. Han behandlar bl a Henke Larssons intåg i SSL. Jag instämmer i vartenda ord han skriver. Innebandyn kämpar förtvivlat för att bli accepterad som en seriös sport, och så händer detta?

Vissa tror att jag inte tycker att Alex skall vara med i VM-truppen (se mitt förra blogginlägg), vilket är helt fel. Alex är en spelartyp som är guld värd i alla lag, så också i ett VM-bygge -Gattuso to the championships!

Jag har köpt en ny dator! Kanske är jag totallurad, men det känns ändå stort. Nu gäller det att lyckas få igång saken också, vilket jag misstänker är mellan två och fyra gånger så svårt som att välja ut hårdvaran. Gissar därför att jag är igång och bloggar från egen dator lagom till starten av slutspelet?

Såg också Dalen möta Pixbo förra helgen. Det kan ha varit den segaste SSL-tillställning jag hittills bevittnat. Ingen stämning på läkaren, ingen spelare som utmärkte sig, målfattigt -ett veritabelt sömnpiller helt enkelt. Efter andra perioden valde jag att gå hem, vilket är ett riktigt risigt betyg till en match. Såg sista perioden framför TV:n, och givetvis ryckte plötsligt alla inblandade skygglapparna för att under följande tjugo minuter bjuda på målfyrverkeri och dramatik. Jag går inte hem från någon match hädanefter?

Starkt av Dalen att vinna förresten, Pixbo är otäcka.

City vann borta mot Balrog -ytterligare en skräll och jäkligt bra gjort. Tabelläget börjar se riktigt bra ut nu. Tar City nya poäng mot Täby börjar det lukta sensation, trots att spelet inte imponerar.

Charlotte Kalla krossar allt på 10 km skate. Jag fick en tår i ögonvrån när hon intervjuades efter loppet. Som svensk och skidintresserad har man väntat så länge på sådana ögonblick -så jäkla bra hon är!

Några timmar senare vinner Tobias Hellner herrarnas fristilslopp -jag hör det på bilradion och håller på att köra i diket. Var kom det resultatet ifrån? Nu snackar vi dunderskräll!

Inspirerad av Kalla/Hellner åkte jag raka vägen upp till sporthandlarn för preparering av mina nya längdskidor, och inköp av diverse vallautrustning. En sak kan snabbt konstateras; om Kalla betalar lika mycket för vallan som jag fick göra kommer hon snart att sluta. Inga prischekar i världen kan täcka upp de priser som gäller för glidvalla, högfluorburkar och vallajärn. Det blir gröt, blodpudding och pölsa till middag de närmaste veckorna?

/Gustaf

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.