Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Back on track!

Ny dator, ny internetuppkoppling -jag är med i matchen igen.

Tänkte mig denna gång försöka mig på en snabb halvtidssummering av SSL. Några strömatcher återstår, men de kommer inte att påverka utvärderingen.

Överlag kan man konstatera att det nästan omgående utkristalliserade sig åtta lag som verkade vara vårens slutspelslag. Visst, det är många omgångar kvar och några lag har överraskat, men jag tror 90% av alla experter skulle ange de lag som nu ligger på slutspelsplats som de åtta som också kommer att slåss om medaljerna senare under säsongen.

Denna skiktning gör ju inte säsongen tråkigare för det, snacka om intressant kamp om platserna 9-12 som väntar!

Lagen då, jag tar dem uppifrån och ned:

Warberg
Ligger där de ska ligga. Hade en oförklarlig svacka i samband med europacupen, men har därefter tagit sig i kragen. Magnus Svensson har synts relativt lite i målprotokollet på slutet, något som inte får hålla i sig när slutspelet börjar. Som vanligt en guldkandidat, höstens spel pekar inte på något annat.

Dalen
Fantastisk förstahalva av Dalen. Laget lyser av självförtroende, och det är härligt att se Hofbauers nu visa framfötterna på allvar. Ketil är formidabel, fast jag tycker han haft en liten svacka under de senaste omgångarna. Det blir intressant att se hur laget presterar efter VM. Vissa VM-spelare kan vara slitna, andra kan rida på en VM-boost. Jag tycker i all fall att uppehållet kom väldigt olägligt för laget. Kan Dalen fortsätta i samma stil är de en "contender", helt klart.

Täby
Kanske hösten bästa lag. Frontfigurerna öser in poäng och laget visar ingen respekt mot övriga topplag, vilket jag tycker är nyckeln till Täbys framgång. Jag blir inte längre förvånad om Täby vinner SM.

Pixbo
Pixbo har börjat serien riktigt bra, men jag gillar inte deras attityd. Det verkar som att de inte tycker att innebandy är roligt, att serien är en plåga. Tror inte Pixbo kan utmana, de känns trots allt lite tunna framåt.

AIK
AIK gör vad de ska, och kommer att utmana om de ädlare valörerna i år också. Har faktiskt inte så mycket att säga om AIK, annat än att de med det spelarmaterial de har SKA slåss i toppen. Jihde har gjort en fin höst.

Falun
Falun har stabiliserat sig som ett slutspelslag. Jag tycker att deras utveckling är snarlik Dalens, med några års eftersläpning bara. Truppen är en blandning av klass och gris, vilket brukar vara en bra mix. Kvartsfinal, inget mer dock.

Storvreta
Höstens präktiga flopp. Forsman får inte ut den protential som finns i laget. Jag har under hela hösten gått och väntat på att duon Davidsson/Gustafsson skall avisera sin comeback, hur länge till behöver jag vänta? Kohonen är alltjämt den spelare som spelar snyggast, jag är ett stort fan. Som spelet sett ut blir det respass i kvarten, vilket måste ses som en stor "skuffelse".

Balrog
Kanske det lag som överpresterat mest hittills, men Karlsson/Blomberg har visat sig kunna dra med sig resten av laget. Alla lag är oinspirerade när de besöker Botkyrka, vilket säkert ger demonerna ett antal gratispoäng under säsongen. Kvartsfinallag.

Umeå City
Den stora knallen så här långt. Poängskörden är över förväntan, vilket tyvärr inte kan sägas om spelet. Dock en styrka att som nykomling ta poäng utan att prestera på topp. Behöver bli tajtare bakåt, samtidigt som stjärnorna måste komma igång på allvar. Vårsäsongen blir en stor utmaning nu när övriga lag lärt känna Citys spel. City spelar inte slutspel till våren, men håller sig kvar. Har, tillsammans med Helsingborg, det bästa spelarmaterialet av lagen på den nedre halvan. Är klart bäst av nykomlingarna.

Järfälla
Järfälla har inget bra lag i år, men vanan av att slåss för sin SSL-existens gör att jag tror de återfinns i den högsta ligan även nästa år. Absolut inget slutspelslag.

Helsingborg
Ganska bra spelare i truppen, men uselt självförtroende och riktigt vimsigt spel gör dem till givet lag i ingemansland. Är för bra för att åka ut, men för dåliga för att slåss om slutspelsplats.

Mullsjö
Ett ganska kasst lag. Är inte heller imponerad av Holtz, trots fin poängskörd. Spelare utan finess går inte hem på denna blogg. Mullsjö är ett av lagen som kommer att vara indragna i den akuta striden om att klara sig kvar. Kan räddas av att de spelar en rak innebandy utan onödigt spel i hörnen.

Västerås
Bottengäng. Tveksamt om vi får se dem nästa år, trots några riktiga tekniker i truppen.

Jönköping
Stundtals katastrofalt dåliga. Alla bollar skall gå till Gillek, som tar ca hundra avslut per match. Känns som ett ganska lättläst spelupplägg, men jag förstår tränarna -det finns ingen annan som kan åstadkomma något framåt. Jag nämner inte backarna i denna utvärdering, vilket får ses som en vänlig gest från mig.

/Gustaf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.