Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Trovärdigheten som försvann

Matchen mellan storfavoriten Sverige och hemmafavoriterna i det tjeckiska landslaget blev en överraskande tät och intressant historia. Jag tror inte någon reklambyrå i världen kunnat göra bättre reklam för internationell innebandy än vad spelarna gemensamt gjorde.

Noteras kan att både Kranberg och Eskelinen hade dåliga dagar på jobbet. Passningsgrodorna och markeringsmissarna stod som spön i backen. Ett tag trodde jag faktiskt på bänkning av dessa rutinerade stjärnor, men sanningen är nog att det krävs ganska mycket mer innan det blir aktuellt.

Den alltid så imponerande warbergformationen gick blytungt. Mange Svensson syntes inte på hela matchen, vilket är ytterst ovanligt att se.

Sverige vann alltså efter problem mot ett mycket bra Tjeckien, samtidigt som Schweiz vände och vann mot Norge. Inför matcherna utmålade jag Tjeckien som en besvikelse och trodde att Norge skulle vinna mot schweizarna. Undrar hur länge det dröjer innan min blogglicens hos VK dras in -min "credibility" är ju nere på noll just nu?

Walle skötte sig mycket bra. Som vanligt resolut i defensiven kombinerat med ett vårdat passningspel, men också en riktigt fin passning som kunde ha renderat i svenskt mål. Möjligtvis kunde han varit lite mer vaken vid tjeckernas frislagsmål, men å andra sidan var det en svår situation där jag tror hela svenska truppen tänkte på annat än just snabba tjeckiska frislag.

Det har regnat hela eftermiddagen. Jag verkar vara lika framgångsrik i mina försök att med viljekraft påverka kung Bore som jag är på innebandyanalyser?

/Gustaf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.