Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Tack Urban!

Besökte Gammliahallen för att se returmötet mellan Dalen och IKSU. Dalen vann ju senast, så det kändes som en på förhand öppen match. Man kan väl sammanfatta de två perioder jag såg med frasen "ordningen är återställd". Efter en trevande förstaperiod var det bara ett lag på banan, och det var inte Dalen. Dalen lyckades med konststycket att släppa in två mål under de första 19(!) sekunderna av perioden, och därmed var matchen förlorad. Inte blev det bättre av att Dalen under de tio första minuterna av andra perioden knappt fick upp bollen på IKSU:s planhalva.

Fick för första gången se Anna Wiik, och hon ser helt klart ut som en framtida stjärna. Ge henne bara lite tid att bli bekväm i laget och i elitseriespelet så kommer hon garanterat att göra avtryck.

Ser att Lorendahl bestämt sig för en comeback. Ett fantastiskt förvärv för AIK, Loren tillhör de allra bästa.

Även på det lokala planet händer det saker. Dille bloggar om att City har ett mystiskt förvärv på gång, Labbe drar på sig Ersboda-dressen och rykten gör gällande att Tobbe Lundberg, den gamle långskånken, också tänker starta upp karriären igen. Klubbarnas värvarbaser har sannerligen inte legat på latsidan under uppehållet!

Ett av innebandy-umeås kanske mest prestigefyllda derbyn är byaslaget mellan Täfteå och Sävar. Inga resultat betyder så mycket för lagen som just resultaten i dessa matcher. Om man tittar i tabellen verkar Sävar (typ sist i tabellen) ha valt att lägga allt krut på derbymötena, medan Täfteå (leder serien) valt en annan strategi. Följdriktigt hade också Sävar mest krafter när det nyligen vankades möte mellan byarna. Undrar om Sunne och Labbe, som då spelade för Täfteå, var nöjda efter matchen?nja!

Jag vet inte hur många gånger jag sett spelare bemöta en motgång med att slå sönder klubbor eller kasta vattenflaskor över hela hallen. Oftast har detta beteende ursäktats med att "jo, men han/hon är ju en riktig vinnarskalle". För mig är dock inte detta ett beteende hos en vinnarskalle, utan ett beteende synonymt med en dålig förlorare. Jag anser att det är skillnad på en dålig förlorare och en vinnarskalle. Vinnarskallen plockar fram det bästa när det verkligen gäller. Vid en förlust blir vinnarskallen irriterad, men bestämmer sig snabbt för att återkomma bättre än någonsin. En dålig förlorare är däremot oftast bara en lipsill som inte orkar med att vara sämre än motståndaren. Några planer på att jobba ännu hårdare för att bli en vinnare finns inte.

Jeglertz blir ny tränare för Djurgården. Jag har ingen aning om han är en bra eller dålig tränare, men det är patetiskt att se hur "experter" rynkar på näsan när det kommer på tal att en DAMtränare skall basa över ett allsvenskt herrlag. Jag kan faktiskt inte fatta vad det har för betydelse i sammanhanget. Kan någon förklara? Tyvärr är sportvärlden befolkad av allt för många mossiga gubbar med uråldriga synsätt och värderingar.

När jag var yngre var jag en riktigt dålig förlorare, en riktig lipsill. Jag har kastat pingisracketar, tennisracketar och golfklubbor längre och hårdare än någon baseball-pitcher någonsin gjort. Jag kunde helt enkelt inte acceptera att brorsan lattjade med mig i alla sporter vi utmanade varandra i. Blir faktiskt fortfarande grinig när jag tänker tillbaka på våra pingismatcher i källaren -aarrrggh!

Thorengruppen gick överraskande på pumpen mot Skellefteå. Eller förresten, Carlbom var ju inte med. Ta bort "överraskande" i förra meningen?

Tobbe Lundberg, gammal Dalenback för de som inte känner till det, funderar alltså på att göra comeback. Enligt ihärdiga rykten beror hans beslut på en svidande squashförlust mot Erik Nygård, hans ständige rival. Den i forna tider konditionsstarka backen gick visst på knäna redan efter några game.

Urban var på ett strålande humör under tisdagen. Först bjussade han mig på ett par sportsockar, för att därefter köpa varmkorvar i stora lass till mig. I tidigare blogg har jag berättat att jag är skyldig Ketil ett fika, och nu är alltså också Urban en fordringsägare. Det lutar åt att jag får bjuda herrar Kronberg/Karlsson på kalas, annars börjar det väl muttras på både norska och svenska.

/Gustaf

2 kommentarer

  1. uffe

    Långskånken har tränat ett bra tag med Ersboda nu. I alla fall några veckor. Ryktet säger också att han fick utstå spe de första träningarna för sin gamla utrustning!

  2. Tobias Lundberg

    Var hämtar du din information egentligen, Gustaf?
    Du hör ju själv hur osannolikt det låter. Förlora mot Nygård!?

    Dessutom hade jag ett krokigt racket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.