Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Omstart

VM-uppehållet är slut och SSL drar igång igen. Tjuvstart idag med Storvreta-Täby.

Enkel seger för Täby, som imponerar storligen. Storvreta, å andra sidan, börjar mer och mer att likna Malmö Redhawks. Marknadsföringen har utlovat ett paket bestående av trevligt spel och bra resultat, men leveransen innehåller än så länge endast sekunda vara.

Frågan är om Malmö-Bobo eller Storvreta-Forsman får kicken först. Har hockeyn eller innebandyn störst tålamod med dåliga resultat? Jag tror Uppsala-laget Storvreta åberopar akademisk kvart, vilket innebär att Malmö öppnar bakdörren först.

Den finansiella krisen är här, och med det också en bister tid för elitidrotten. I takt med allt rödare siffror kommer företagen att strama åt sina sponsringsbudgetar, vilket innebär att klubbarna i sin tur måste strama åt. De klubbar som inser detta i tid, och de klubbar som tidigt hittar nya vägar att finansiera sin verksamhet kommer att vara vinnarna -inte bara ekonomiskt, utan också sportsligt.

Under lördagen möter City dalalaget Falun. Jag tror detta blir en svår match för hemmalaget. Falun tror inte att de är Sveriges bästa lag, vilket leder till att det inte kommer att finnas tillstymmelse till nonchalans i deras uppträdande på banan. Samtidigt spelar Falun en fysisk innebandy som jag inte tror passar lirarna i City särskilt bra.

De senaste rapporterna säger att Lasse B är långtidsskadad, baksidorna säger tydligen stopp. Detta är ett mycket stort avbräck för nykomlingarna. Kanske hoppas Putte på att Björn Lindholm skall ta över Lasses roll som pådrivare och föredöme på plan. Det skall hur som helst bli intressant att se vad Lasses frånvaro och Björns ankomst får för effekter.

På söndagen möts sol och pannkaka, Dalen möter Jönköping. Som jag skrivit tidigare har JIK endast en spelare som utgör något hot framåt, nämligen David Gillek. Jag har aldrig gillat Gillek, en trashtalker som gått över gränsen, men jag måste erkänna att han var en av de klart bästa svenskarna under VM.

Dalen skall dock vinna matchen komfortabelt. Receptet för vinst lyder:

? 1 dl hög press på JIK-backarna
? 2 msk hårdbevakning av Gillek
? två stänk ödmjukhet

Rör ihop och låt sedan grytan koka.

Min skidsäsong tog ett ofrivilligt uppehåll i veckan. Varmgrader, regn och blåst dagarna i ända. Är det så vi vill ha det? Det är för tusan slutet av december! Jag bläddrar i telefonkatalogen för att hitta någon statlig väderombudsman att klaga hos. Blir det inte bättre måste man ju överväga att flytta till Tärnaby, Vittangi eller Rovaniemi.

/Gustaf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.