Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Julfunderingar

Nu är julen här, och med den också några innebandytankar.

Kan inleda med att konstatera att den gångna innebandyhelgen gav de resultat jag tippat, vilket måste sägas vara anmärkningsvärt överraskande mot bakgrund av mina tidigare analyser!

Ett tajt spelande Falun blev för svårt för City. Matchen var ingen höjdare, men expertpanelen på läktaren kunde trots förlusten skönja en ljusning i Citys försvarsspel. Inte lika många alibi-markeringar och inte lika virrigt i positionsspelet denna gång.

Dalen gav Jönköping lagom med smisk på stjärten. Det är helt enkelt klasskillnad mellan lagen, så allt annat än enkel seger för Dalen hade inneburit höjda ögonbryn på läktaren.

Alex smaskade in fem kassar i helgen, vilket får ses som ett bra facit för en kille som togs ut till VM som grovjobbare och "checker"!

Såg Västerås-Helsingborg på TV. Noterade att Henke nu flyttats upp till förstalinan, vilket måste innebära att Helsingborg har den överlägset tunnaste truppen i SSL.

Västerås gjorde en "Mullsjö", dvs upphämtning modell fantastico. Härligt att se att satsningen på att plocka målvakten i tidigt skede gav resultat. Noteras kan att Helsingborg knappt hade ett försök till att göra mål i den tomma kassen. Förutom i sudden förståss?

Så är vi där igen. Ett antal "elitspelare", med Falun-stjärnan Johannes Skog i spetsen, tar julledigt mitt under serielunken. Jag blir rent ut sagt förbannad inför detta faktum. Coach Brottman säger att klubbarna inte kan hindra spelarna från detta val, vilket förvisso är sant, men i så fall tycker jag att klubbarna skall börja skriva kontrakten annorlunda. Det är ju rena rama katastrofen för sporten om elitspelare föredrar några veckor i solen före ligaspelet, och också tillåts detta val.

Vad sänder dessa solresor för signaler till media, sponsorer, publik och ungdomar? Jo, ungefär samma signaler som när en fantastisk fotbollsspelare av högsta internationella klass inom loppet av någon månad ges plats i första-femman hos ett SSL-lag. I mitt tycke helt felaktiga signaler, som tyvärr skadar sporten.

Vore jag tränare och en spelare meddelade mig att denne tänkte ta en mini-semester som innebar två-tre missade matcher, skulle jag med vänlig stämma tala om för spelaren att han/hon kunde räkna med minst två -tre matchers ytterligare frånvaro innan det kunde bli aktuellt för spel igen. Nå´n måtta på korp-nivån får det faktiskt vara!

Snö och kyla -wunderbar! Vi ses i Olles spår på Kulla.

Önskar mina läsare en God Jul och ett Gott Nytt År!

/Gustaf

3 kommentarer

  1. Niklas Malmgren

    så länge innebandyn inte ger den ekonomiska avkastning som tex hockey och fotboll kommer klubbarna aldrig kunna ställa speciellt hårda krav på sina spelare. För även om du spelar i SSL så blir ju IB snudd på en hobby… Tyvärr!

  2. Innebandy enligt mig

    Ser att de fortfarande dissar dina …
    _skärpning_ VK
    Ang. solresor så verkar det vara på högsta mode den här julen, flera SSL lag har spelare på varmare breddgrader. märkligt! Själv är jag brun och fin efter semester med din x-plastbollkollega

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.