Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Jolly light, tjocksockar och hockeygodis

Så var jul- och nyårsfirandet avslutat, och vardagen står och väntar bakom hörnet. Ibland kan det kännas skönt av åter få gå in i vardagslunken, dock inte denna gång. Jag skulle gärna vara ledig några veckor till.

För några dagar sedan besökte jag sportaffären och tog då en sväng förbi innebandyavdelningen. Konstaterade att det idag finns ett gigantiskt utbud av klubbor. Annat var det när man själv började spela. Då valde man mellan Jolly Ultra, Jolly Light eller Unihoc´s enda modell. Helt klart lättare på den tiden.

City spöade Pixbo på bortaplan. Segrar mot några av bottengängen framöver och SSL-kontraktet är säkrat!

Ser att förbundet ger Göransson fortsatt förtroende. Helt rätt i mina ögon. Jag tycker han verkar vara kunnig, ha bra koll på spelarna och jobbar efter en tydlig strategi.

Kylan är här. Ned mot 20 kallgrader gör att tjocksockarna är på dag som natt. Jag älskar mina tjocksockar och har så alltid gjort. På listan över världens genom tiderna bästa uppfinningar ingår, förutom just tjocksockan, också tumvanten, långkalsongen och mössan.

Ja, jag är rätt frusen av mig…

Ishockeygodis 1: Såg ni Mattias Tedenbys dribbeluppvisning vid 4-2 målet i JVM-semin mellan Sverige och Slovakien. Tedenby gick in i ’zonen’ och bjöd på artisteri ur den högre skolan.

Inom loppet av några få dagar plockar Jönköping sex poäng. Dessutom mot topp 8-lag. Sällan har uttrycket ’liket lever’ känts mer passande?

Dalen möter Storvreta hemma. Som jag tidigare skrivit har Uppsalalaget underpresterat och ligger närmare niondeplatsen än topp 4-gruppen. Dalen har å andra sidan imponerat och manövrerade enkelt ut Falun i senaste omgången. Jag tror dock Dalen får se upp idag. Jag gissar att Storvreta snackat ihop sig under julferierna och tränat hårt för att försöka göra en bättre vårsäsong. De siktar nog på en bra start genom seger uppe i Umeå. Dessutom brukar matcherna lagen emellan alltid vara jämna. Jag föutspår Storvretaseger, vilket ökar Dalens chanser markant?

Ishockeygodis 2: TV-sporten visade igår bilder från matchen Modo-Färjestad. Per-Åke Skröders pausfint på Rickard Wallin var bland det kyligaste och snyggaste jag sett från elitserien på år och dag!

Apropå innebandyklubbor: när jag började spela kostade en ny klubba av bästa sort cirka 50 spänn, idag får du hosta upp med 1 500 kronor för motsvarande -stackars innebandyföräldrar?

Innebandyanekdot: När jag spelade min första korpsäsong (typ 1988) skulle en av mina dåvarande lagkamrater, Andreas Hermansson, investera i en ny klubba. Glad i hågen gick han på Domus och köpte en fräsch Unihoc för 27 kronor. På väg till bussen på Vasaplan tappade Herman klubban under en förbipasserande buss som körde över skaftet. Klubban var fortfarande spelbar, men övre delen av skaftet var numera ovalt. Snacka om att Herman var före sin tid, ovala skaft kom inte fram på marknaden förrän ca 6-7 år senare!

Jag passar på att utnyttja min blogg till att slå ett slag för djurens rätt i vårt samhälle. Jag är starkt kritisk till alla dessa idiotiska smällare, bomber och fyrverkerier som säljs till nyårsfirandet. Hundar, katter och andra djur utsätts för extrem psykiskt press och stress som kan påverka hela deras fortsatta liv bara för att konsumenterna, vi alltså, uppenbarligen tycker att det som låter högst är den roligaste och bästa nyårsunderhållningen. Nej, tacka vet jag de vackra ljusballongerna som är stämningsfulla, ’lever’ längre och är ljudlösa.

Med kylan har min skidsäsong fått nytt liv. Fylld med julkorv, gröt och skinka kan jag lova att det går undan i utförsbackarna!

/Gustaf

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.