Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Så var cupsagan all

Efter att ha beskådat helgens match mellan Dalen och Storvreta kan jag konstatera att Storvreta inte är vad de tidigare varit. Framför allt är offensiven för närvarande märkligt klen. Spelare som Kanebjörk, Johansson och Öhman är ju skuggor av sina forna jag. De spelare som representerar ett hot är Kohonen och Samuelsson, vilket inte räcker när man möter de bättre lagen i serien.

Back-skyttet har varit en av Dalens svaga punkter under många år. Nu har man medvetet värvat skottstarka backar och också jobbat med att få mer skott från bakplan. Under försäsongen och i början på serien såg det också mycket bättre ut, men nu verkar man ha glömt bort denna läxa. Mot Storvreta vet jag inte om jag såg mer än fem skott från backarna, och tittar man i Dalens interna poängliga är John Lehnberg poängbäst bland backarna med 2+2 på tretton matcher, vilket definitivt inte är siffror som skrämmer?

Det var ca 1 300 åskådare på plats i Gammliahallen, vilket är långt färre än vad en normal Storvreta-match brukar locka. Vill påstå att detta har att göra med "City-effekten", det går helt enkelt inflation på SSL-matcher i Umeå denna säsong.

City gick på pumpen mot Mullsjö, vilket var synd. Vinst där hade inneburit ett stort steg närmare SSL 2009/2010. Det är bara att ta nya tag och lägga mäktigt fokus på matcherna mot lagen i nedre regionen av tabellen.

IKSU gjorde en grym vändning mot Falun. Ett 1-5-underläge vändes i den sista perioden till 6-5-seger, och detta med några av de viktigaste spelarna i sjuksängen. Så gör ett mästarlag!

Ser att säsongens cupäventyr för Dalens del är över. Falun tog nyss gruvlig revansch för ligaförlusten på hemmaplan. Det skall bli intressant att se om årets cupfinal blir en lika stor publiksuccé som fjolårets, nu när det är klart att inte Dalen är med. Tillåt mig vara skeptisk?

Och nu åkte tydligen också City ur cupen -ingen höjdardag för Umeå-innebandyn?

/Gustaf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.