Gustaf Forsberg, innebandyblogg

Skit händer

Har just bevittnat rookiemötet mellan City-Västerås. Än en gång kan konstateras att City är det bättre laget, vilket dock inte alltid betyder seger?

Matchen blev ett 60 minuter långt ställningskrig mellan två lag som, fullt förståeligt, var livrädda för att göra några enkla misstag. Vid vinst för City skulle de i stort sätt ha säkrat kontraktet medan Västerås uttåg ur SSL mer eller mindre skulle vara beseglat.

Västerås vann dock matchen med 3-2, där segermålet på typiskt sätt tillkom efter att City haft en grym press med 4-5 träffar i målramen under de första minuterna av tredje perioden -"orättvist" vara bara förnamnet?

Skit händer ibland, det får man acceptera, men det var synd att det hände just nu. I och med förlusten är City hastigt och mindre lustigt mycket närmare den bottenstrid som inramas av nerver och press. Det blir intressant att se hur truppen hanterar ett sådant läge.

Det var väldigt tydligt vilket av lagen som stred för sin omedelbara överlevnad. Västeråsarna var beredda att offra liv och lem för att täcka bort Citys skott, vilket också visade sig vara en klart bidragande orsak till deras vinst.

Jag har flera gånger sagt att City är den bästa nykomlingen, men nu har man på kort tid torskat mot både Mullsjö och Västerås. Är det dags att omvärdera rankingen? Svaret måste bli ett tydligt "nej", City ÄR bättre än de andra lagen. Förhoppningsvis visar det sig också i tabellen efter 26 omgångar.

Störde mig oerhört på att domarna blåste av spelet så fort det small lite i sargen -precis samma irriterande beteende som nästan alla domarpar som dömer damernas elitserie har -not good.

Pettzon tillhörde kvällens bättre spelare. Kanske berodde det på hans lördagsuppladdning med pizza och skrov?

Västerås har många brister i sitt spel, men den största tror jag ändå är att ingen av lagets spelare verkar kunna spela bollen på ett tillslag. Alla måste behandla bollen, ta in den i hooken, för att kunna leverera den vidare. Deras bolltempo, framför allt i PP, var följaktligen uselt.

Apropå hookar. Västerås ligger nog bra till om man mätte SSL-lagens snitthook. Gissar att gurkornas snitt ligger långt över gödkända 3cm?

Under matchen hann jag notera diverse detaljer kring några av matchens aktörer:

? Dille är i vissa vinklar ganska lik tennisguden Roger Federer. Undrar om han också har en enhandsbackhand lik schweizarens?
? Putte kom till match iklädd klassisk baseball-kepa i gammal god Balrogstil anno 1992. Till nästa match hoppas jag på ett par svarta Air Jordans också!
? Västerås lagkapten Richard Björk slog inte en enda konstruktiv passning på hela matchen, men däremot ca 20 lyror till Citys backar.
? Super-Mats och Lasse B är två spelare som för närvarande verkar sakna självförtroende. Ledarstaben har en ruskigt viktig uppgift i att få dem att hitta glädjen och modet igen.
? Har City någon andrekeeper?
? Nr 69 i Västerås var en av de mest ensidiga spelare jag sett. Zorra, det kunde han, men inget annat -absolut inget annat.

City fortsätter envist med att stava Jönköping med ett ’s’ i sitt programblad. Tror det är dags för en geografi- och stavningslektion på kansliet?

Dalen åkte på torsk mot AIK. Solna-laget börjar allt mer likna ett dalenspöke, det känns som att man inte har några bra lösningar mot AIK:s försvarsspel. Nä, Dalen får se till att hålla sig bland topp 4 så att man slipper gnagarna i en kvartsfinal.

Grubbe höjde ett varningens finger för Mora på bortaplan. 24 timmar senare går IKSU in i Moras "svåra" bortahall och skåpar ut dalmasarna med 14-4. Hädanefter kommer jag att ta Grubbes farhågor med en nypa salt.

Skidhelgen har varit bra. Har hittat rätt vallning för det före som just råder. Nu gäller det bara att orka hålla farten uppe under lång tid, vilket är grymt jobbigt. Skidåkning kräver ju muskler överallt, till och med på armarna, något jag väl inte direkt är överdrivet bortskämd med?

/Gustaf

2 kommentarer

  1. Västeråsare

    Västerås lagkapten Richard Björk slog inte en enda konstruktiv passning på hela matchen, men däremot ca 20 lyror till Citys backar.

    Inte en enda pass till Citys FORWARDS alltså? Shit måste vart hans bästa match för säsongen.

    Tycker VIB har skapligt spel framåt, men deras backbesättning är rent sagt usel.

  2. Erik

    Det låter som någon är bitter?
    Fan vi kan inte vara på samma match, Umeå skapade 1ribba och en stolpe i början på 3e , de verkar somdu bara såg ena plan halvan och aldrig när västerås var i anfall=D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.