Helena Abrahamsson, Storuman

Du är det vackraste i ditt liv.

Kom ihåg, du är fin som du är. Du behöver ingen bekräftelse för att du ska känna att du duger. Alla människor är unika, och det är det som gör oss individer så speciella. Vi människor har både bra och dåliga egenskaper, men accepterar vi oss själva som vi är så kommer vi lättare kunna arbeta med att förbättra våra goda egenskaper och lära oss hantera våra dåliga. Jämför dig inte med någon annan, alla människor har olika förutsättningar. Det är denna jämförelse som förstör, skapar avundsjuka osv.. Så gör aldrig det! Inte förrän vi lärt oss hantera oss själva så kan vi leva livet till fullo, och försöka fokusera på det bra saker i livet!
Jag är så less på människor som endast säger saker för att såra andra människor. Ibland slinker det ur saker ur folks munnar som får min värld att stanna upp och bara fundera på hur människor kan säga såna här saker? Vad beror det på? Är det osäkerhet, bekräftelsebehov eller att de kanske helt enkelt inte tänker på det?
Eftersom jag är lite av en ’grubblare’ så kan en liten kommentar någon sagt till mig ligga och gnaga i min hjärna länge. Och har jag själv sagt någonting till någon som jag i efterhand insåg var olämpligt kan jag inte släppa det förrän jag vet att personen i fråga inte tog illa vid sig. Ibland kan hjärnan få en att säga saker som man vet att personen i fråga inte mår bra av att höra, och man vet att jag själv kommer absolut inte må bättre av att säga det heller. En typiskt onödig kommentar. Detta är en av de saker som jag har tänkt på när det gäller goda och dåliga egenskaper. Innan du säger någonting som kan verka provocerande eller sårande, tänk efter innan om det verkligen är värt det. Och viktigaste av allt, fundera på varför du känner ett behov av att säga detta. Kanske du kan dra en viktig lärdom om dig själv genom att fundera på detta!

Take care.
Hoppas alla är ute och njuter av det fina vädret!

3 kommentarer

  1. Erold

    Du fascinerar…..det är alltid trevligt att läsa din blogg,för det är få som har ett hjärta bakom det som skrivs,och tänkvärda vitaminord från dig är lika uppvärmande som vårsolen…
    Denna värmande medicin har inget högkostnadsskydd,eftersom din blogg är till för alla,så tack å bock från en leende Error

  2. Marie Johansson

    Dina texter påminner om en människa som jag lyssnat till och som jag växt upp med. Vi förstod inte vad vi utsatte honom för. Vi sa saker i okunnskap, vi utsatte honom för hemskheter bara för att vi inte förstod.
    Nu har han kommit längre än någon annan. Men fortfarande så sägs saker i okunskap. Fortsätt skriva dina texter och vägled andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.