Helenas blogg.

Hur man misslyckas med kakan

1) Man väljer ett recept som är oprövat. Gärna något som kommer från en diet. I mitt fall var det en kladdkaka som var GI.

2) Det innehåller ingredienser som man vanligtvis inte tycker särskillt mycket om. I mitt fall var det honung.

3) Grädda alltihop i en ugn som du inte känner till och som inte fungerar som vanliga ugnar. I mitt fall en miniugn i minilägenheten.

4) Har du inte alla ingredienser, improvisera. I mitt fall smörjde jag inte formen med nötter utan med ströbröd.

Resultat. Honungen smakade ganska mycket och gick inte att bortse ifrån. Konsistensen blev helskum (kakan innehåller ingen mjöl, GI), möjligen för att jag inte riktigt visste hur länge och på vilken temperatur som skulle passa eftersom att jag inte kan ugnen än. Och ströbrödet kladdade ihop sig med kakan och blev bara som en äcklig hinna i kakan.

Jag rekomenderar ett väl beprövat NORMALT recept. Nu vet jag också det.

För övrigt så slängde jag kladdkakan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.