Hjorts Bekännelser

Äntligen!

Om vi börjar med att analysera torsdagen. Första perioden kändes det som om vi satt kvar i bussen. Dom var mycket piggare än oss. Vi ska vara glad att det endast stod 1-0 till Sirius. Peter Löfgren var strålande under hela matchen. I den andra halvan av andra perioden tycker jag att vi rycker upp oss och 1-1 efter två perioder var rättvist. I den tredje har båda lagen chanser att avgöra men målvakterna i bägge lagen spelar mycket bra. Vi blir dock bestulna på ett mål av domarna när knappt fyra minuter återstår av matchen. Kim trycker in bollen i mål men blir avblåst av domarna för att han stod i målområdet. Från min vinkel är det svårt för mig att avgöra om det är rätt eller fel men om ni läser intervjun med Patrik Strandh på http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=102&aid=40724 så förstår ni vad jag menar när jag säger att vi blir BESTULNA på ett mål. I förlängningen tycker inte  jag att det är något snack utan vi avgör drygt tre minuter in på en kontring signerad Svahn och Ermling.

Så till gårdagens match mot AIK. Första perioden är en av de bästa perioder IBK Dalen presterat under min tid i föreningen. 4-1 mot serietvåan och jag tycker att det var helt välförtjänt. Den andra perioden vinner AIK rättvist med 3-0 dock efter ett par tveksamma domslut ifrån domarparet. Den tredje perioden blir en kamp ändå in i sista minuten. Roligt att vi får avgöra matchen i numerärt underläge eftersom att vi tidigare under matchen släppt in mål i alla tre boxplay. Sedan gör våran bästa spelare för dagen Johan Samuelsson 7-5 i öppen bur. Känns som att vi är på rätt väg inför slutspelet. Vi bör vinna två av de tre sista matcherna för att kunna behålla vår fjärde plats. Vinner vi alla tre har vi chans både på andra- och tredjeplatsen.

Avslutningsvis måste jag även ta upp betygsättningen av spelarna på innebandymagazinets hemsida till diskussion. Igår spelades en toppmatch i superligan mellan oss och AIK. Skulle vilja påstå att det finns just nu tre lag i Sverige som kan prestera på samma nivå som dessa lag kanske även något lag i Finland. Låt säga att det är två av världens sex bästa klubblag som gjorde upp i Gammliahallen under gårdagen. Innebandymagazinets betygskala ser ut enligt följande:

Innebandymagazinet.se:s betygskala:
5 = världsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = inte godkänd

Vårt betygsnitt är 2,44 och AIK:s är 2,19.

Min fråga är då. Vi som lag vinner hemma mot AIK i en välspelad match och får inte ens ett snittbetyg som är över tre som är bra vad har man då som krav för att en spelare ska vara bra? Vi snackar ändå om en match mellan två av världens just nu bästa klubblag. AIK hade enligt betygsättningen inte en enda back som var bra under matchen. Mycket märkligt. Betygsättaren under vår match mot AIK har under många tidigare matcher under säsongen visat på väldigt stor okunskap vid betygsättningen. Personen i fråga sätter alltid väldigt låga betyg och verkar ha sjukt  höga krav. Klipper nedan in lite statistik från matchen. 

Johan Samuelsson 2 mål, 1 assist, plus 5
Robin Nilsberth 1 mål, 1 assist, plus 5
Jonas Svahn 1 mål, 1 assist, plus 3
Yngve Nordin 1 mål, 1 assist, plus 3
Kim Lundström 0 mål, 1 assist, plus 3
Mattias Wallgren 0 mål, 0 assist, plus 3
Johan Alm 0 mål, 0 assist, plus 3
Anton Ermling 1 mål, 0 assist, plus 2
Christian Hjort 1 mål, 0 assist, plus 3
Lars Erik torp plus 2
Cedric Ruegsegger, minus 1
Timmy Nyberg, minus 1 

Som sagt han verkar ha sjukt höga krav. Länken nedan är till betygsättningen från matchen.

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=102&aid=40731 

På återseende!

2 kommentarer

  1. Jag

    Jag håller helt med dig Hjort, den personen sätter alltid sjukt låga betyg, en fantastiskt bra match från två topplag….och snittet är strax över godkänt, vad krävs för att det ska vara bra?

  2. Lars Lindberg

    Fult att sno bloggkonkurrenternas självjobbade statistik utan att ge kred för detta. Vad är det för pressetik, hehe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.