Hjorts Bekännelser

Årets klart sämsta helg!

Nu har inte detta år varat så länge men denna helg var i alla fall den klart sämst so fare. Jag skulle nästan vilja påstå at det var en av de sämsta helgerna på en väldans lång tid. Det är inte bara en händelse som gjort denna helg till en kass helg utan väldigt många. Ska rada upp dom i turordning nedan.

Vår match i Lördags. Vi ledde med 6-0 efter första perioden mot ett tafatt Linköping. Alla i vårt lag verkade tro at det var klart för i de två avslutande perioderna så spelade vi vår sämsta innebandy på länge. Linköping blev naturligtvis bättre men den största anledningen till raset var vår egen insats. Som tur är kunde vi kvittera i slutminuten och avgöra i förlängningen.

Sedan kom den största anledningen till helvetes helgen. Modo förlorade och kommer nu spela kvalserien för första gången sedan 1990. Hur kan ett lag med så mycket bra spelare bli sist i serien? Svaret måste vara att de flesta av de bra spelarna på pappret just bara är bra på pappret. De har sina bästa år bakom sig. Sedan har många år av dålig scouting fått konsekvenser som i alla fall jag inte kunde drömma om. Frågan är om de inte redan förra året hade hamnat i kvalserien och inte Peter Forsberg och Markus Näslung gjort comeback? Sedan har vi de största bekymret nämligen bristen på kompetenta ungdomsspelare. De sista fem åren kan i alla fall inte jag erinra mig om att någon junior kommit upp i a-laget och varit tongivande. Andreas Molinder fick aldrig något genombrott och Jens Westin har inte alls fått någon speltid på slutet. Tommy Wargh var bra då han var hel men sedan drog han iväg till Ryssland.  De är de enda spelare som fått någon speltid att prata om från de egna juniorleden under de senaste fem åren och de håller naturligtvis inte.

Manchester United fick storstryk av Liverpool. Frågan är vad som är värst att Dirk Kuyt får göra tre mål eller att Liverpool fullkomligt krossar United??

Nu får vi hoppas på en bättre tid framöver med stundande slutspel. Jag hoppas att många kommer och hejar fram oss i våra slutspelsmatcher. Vi behöver verkligen ert stöd.

/EC

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.