Hjorts Bekännelser

Lista på fem bästa innebandyspelare jag spelat med!

Denna lista är en helhetsbedömning av spelarna. Jag har tagit lika stor hänsyn till de defensiva kvaliteterna som de offensiva men även hur viktig man som person har varit för laget. Numreringen av spelarna spelar ingen roll. Hamnar en spelare på plats nummer fem kan man lika gärna vara den bästa. Bedömningen från min sida är hur bra dom varit när jag spelat med dom. Det man presterat i andra lag än mina räknas inte.

1. Ketil Kronberg                                          

213 poäng på 110 matcher i Superligan och ändå ha sina bästa egenskaper i det defensiva. Det säger en del om denna man. Han är nästan så komplett en innebandyspelare kan vara. Kan spela både center och forward. Jag tycker dock att han är bäst som center där han får ha mer boll och kan utnyttja sina defensiva egenskaper på ett bättre sätt. De säsonger som han spelade med IBK Dalen så var han vår viktigaste spelare under alla år. Han bidrog lika mycket på sidan av planen. Det har varit en stor ynnest att få lära känna "Sveriges blekaste norrman" och i han har jag även fått en vän för livet. En av de mest godhjärtade människor jag träffat.  

2. Martin Olofsson                                          

Den klart bästa offensiva spelaren som jag spelat med. Han är väl den enda spelaren på denna lista som hade lite defensiva brister i sitt spel. Å andra sidan när han var inne på banan så höll hans lag oftast till på den offensiva delen av banan så då spelade det mindre roll. Han var i princip omöjlig att ta bollen av. Martin Olofsson var alltid bäst när det gällde som mest. Kommer ihåg innebandy VM i Finland 2002. Han hade varit ifrågasatt under hela mästerskapet. Under den sista perioden hängde han dit tre kassar och var helt överlägsen på banan. Han avslutade målskyttet med att stänka dit en straff i krysset. Den sista säsongen i ÖSK tröjan var han helt magisk och gjorde poäng i alla 30 grundseriematcher. 87 poäng gjorde han den säsongen och han slog även två andra rekord under samma säsong. Mest gjorda poäng i en elitseriematch och det snabbaste hat tricket under en elitseriematch. Mika Kohonen har gjort lika många poäng i en match men han gjorde mindre mål. 11 poäng gjorde han hemma mot Fornudden när dom parkerade på en tredjeplats i tabellen och hat tricket gjorde han borta mot Balrog som på den tiden var den stora föreningen inom innebandyn. Det sjuka är att han inte vann poängligan det året utan det gjorde Mika Kohonen på 107 poäng. Enligt mig den enda innebandyspelare som varit bättre än Martin Olofsson.

3. Daniel Marklund                                           

Även kallad lokomotivet från Hörnefors. Lika bra offensivt som defensivt. Tyvärr var han bara hel en säsong under min karriär i IBK Dalen. Den säsongen såg han till att Andreas Carlbom vann poängligan. Under en period på tio matcher spelade han och Carlbom plus sex eller sju i boxplay. Något som speglar hans kapacitet som innebandyspelare på ett bra sätt. När jag spelade i ÖSK såg jag han snurra upp Joakim Bäckström som då var landslagsspelare något så kopiöst. Han druttade på ändan men studsade upp lika snabbt. Är nog den spelare som jag spelat tillsammans med som kan mest Innebandy. En pudelklok man. Tydligen var han rent överjävlig tidigare under sin karriär innan skadorna hann ikapp han. Detta är dock inget jag tagit hänsyn till.

4. Mattias Hofbauer                                     

Någon större ledare inom innebandyn har i alla fall inte jag haft i mitt lag. När han pratade så lyssnade alla. Den första säsongen hade han det lite tufft i IBK Dalen. Den andra säsongen var han helt makalöst bra. Han har en enorm fysik. Där snabbheten är hans största styrka. I hemlandet Schweiz är han och brorsan helt klart de störst lysande stjärnorna inom Innebandyn. Nyligen deltog han i en tv show bland annat tillsammans med Simon Ammann i en av de största tv kanalerna hemma i Schweiz. Som människa är han enorm. Han har ett hjärta av guld.

5. Johan Samuelsson                                    

När han sätter fart på banan är det inte många som hinner med. En av de klart största talangerna jag sett på en innebandyplan. Den utvecklingen han haft sedan han kom till IBK Dalen är fantastisk. Denna värvning måste vara den Urban Karlsson är mest nöjd med sedan han blev sportchef för IBK Dalen. Johan är alltid först hemåt oavsett ifall han är först upp. Måste vara en av de bästa i världen på att täcka skott. Han humör är oftast till stor fördel för han men inte alltid. När han lär sig att tygla det på ett optimalt sätt kommer han vara en av tio bästa spelarna i världen. Även han är en magisk lagspelare och underbar att ha i ett lag.

Bubblare

Christoph Hofbauer, Joakim Bäckström, Martin Eriksen och Gunnar Domeij.

/DB

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.